Išvydę, ką dirba jų tėvai, dauguma vaikų panoro ateityje sekti jų pėdomis | Diena.lt

IŠVYDĘ, KĄ DIRBA JŲ TĖVAI, DAUGUMA VAIKŲ PANORO ATEITYJE SEKTI JŲ PĖDOMIS

  • 3

Jonavoje įsikūrusios trąšų gamintojos „Achema“ darbuotojų vaikai ar anūkai puikiai žino, ką šioje įmonėje dirba jų tėvai ar seneliai. Su tuo jie iš arti susipažįsta dalyvaudami kas dvejus metus organizuojamame šventiniame-pažintiniame renginyje „Mano tėčio, mamytės, senelio ir močiutės darbovietė“, skirtame čia dirbančių darbuotojų atžaloms. Šiais metais šventės metu vaikai tradiciškai autobusu apkeliavo milžinišką gamybinę įmonės „Achema“ teritoriją bei sulaukė atsakymų į juos dominančius klausimus, ką iš tiesų kasdien, būdami šiuose pastatuose, veikia jų artimieji.

Siekiant vaikus labiau sudominti chemijos mokslais, ilgamečiai įmonės darbuotojai chemikai pateikė vaikams įdomių istorijų bei detalių apie tai, kaip chemijos mokslai praverčia visų mūsų kasdienybėje.

„7–15 metų vaikai jau aktyviai diskutuoja apie tai, kuo jie norėtų būti pabaigę mokyklą. Po tokių ekskursijų vaikams lengviau suprasti, kokią profesiją ar karjeros kelią būtų verta patiems rinktis, norint ateityje užsiimti įdomia, naudinga veikla bei sulaukti profesinės sėkmės. Pamatę, ką kasdien dirba jų tėvai ar seneliai, dauguma vaikų panorsta sekti jų pėdomis ir rinktis tokią pačią profesiją. Skatindami vaikų susidomėjimą chemija bei inžineriniais mokslais tikimės, kad vaikai pasirinks šios srities studijas ir ateityje papildys mūsų kolektyvą“, – sako įmonės „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Po valandą trukusios ekskursijos po įmonės teritoriją daugiau kaip pusšimtis darbuotojų vaikų autobusu išvyko į pažintinę kelionę po Veprių miestelį, užsuko į Veprių krašto muziejų bei apsilankė Lukenskų šeimos sodyboje „Lukenskų namai“. Jos šeimininkė – pedagogė, biochemikė Rasa, besidominti senovinėmis lietuvių tautos tradicijomis – pravedė edukacinę programą „Kalendorinės vaišės“, kurios metu vaikai sodyboje mokėsi kepti duoną bei bandeles, klausė pasakojimų apie sezoninės virtuvės reikšmę sveikai žmogaus mitybai.

Visiems šventėje dalyvavusiems vaikams įteiktos simbolinės atminimo dovanėlės – rašymo reikmenys bei užrašų knygelė.

Šventinis-pažintinis renginys „Mano tėčio, mamytės, senelio ir močiutės darbovietė“ yra viena iš „Achemos“ darbuotojų lojalumo skatinimo ir papildomų naudų programos dalių.

„Ypatingo dėmesio mūsų įmonėje sulaukia darbuotojų vaikai, būsimieji pirmokai, kurie ruošiasi rugsėjo 1-ąją pirmą kartą praverti mokyklos duris – jiems įteikiame pirmoko rinkinius su būtiniausiomis mokyklai skirtomis kanceliarijos priemonėmis. Daug metų organizuojame ir Žinių dieną, per kurią pasveikiname darbuotojus, baigusius aukštojo mokslo įstaigas. Įvairiomis priemonėmis motyvuojame bei skatiname savo darbuotojus, o ir jų vaikus – yra šeimų, kurių net kelios kartos dirba mūsų įmonėje, tad, galima sakyti, visi esame kaip viena didelė šeima“, – sako bendrovės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vaikų darželio grupėje 10 berniukų. Ir visi nori būti Generaliniais Direktoriais. Kaip vienoje pasakoje: Kariuomenei kareiviai nerekalingi, nes ten vieni generolai…

Apie lubiene

Kol Lubiene dar nenugaiso, vertetu pareikalauti irodyti 1991 metu KYC finansu skaidrumo. Abejoju, kad sugebetu irodyti pinigu kilme! Be problemu 50% jos akciju galima butu nacionalizuoti.

Q

bene naujagimius kas i azota nuvežė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS