Keičiasi „Vilniaus prekybos“ vadovas ir valdybos sudėtis | Diena.lt

KEIČIASI „VILNIAUS PREKYBOS“ VADOVAS IR VALDYBOS SUDĖTIS

  • 0

Bendrovei „Vilniaus prekyba“ nuo šiol vadovaus Marius Čatrauskas, jis yra ir „Vilniaus prekybos“ valdybos pirmininkas. Jis pakeis Eleną Aleknavičienę, kuri karjerą tęs bendrovėje „Euroapotheca“.

Keičiasi ir „Vilniaus prekybos“ valdybos sudėtis. Į valdybą išrinkta Jolanta Bivainytė, holdingo „Metodika B. V.“ vadovė. Valdyboje nelieka iš jos atsistatydinusių Elenos Aleknavičienės ir Linos Karkliauskaitės, vienos iš „Vilniaus prekybos“ akcininkių bendrovės „Patria holdings“ direktorės. Valdyboje toliau dirbs M. Čatrauskas, Robertas Čipkus, Eugenijus Filonovas ir Rytis Jezepčikas.

„Šie pokyčiai susiję su holdingo vykdoma aktyvia plėtra ir jau kurį laiką įgyvendinamais dukterinių įmonių valdymo pokyčiais. Valdymo tobulinimas – nuolatinis procesas, kuriuo siekiame didinti veiklos efektyvumą, užtikrinti efektyvią bei darnią plėtrą“, – teigia M. Čatrauskas.

„Džiaugiuosi prisijungdama prie „Vilniaus prekybos“ komandos šiame, visai įmonių grupei ypač svarbiame, intensyvios plėtros etape. Tai yra puiki proga panaudoti sukauptą patirtį ir žinias įgyvendinant strateginius įmonės tikslus“, – sako J. Bivainytė.

„Vilniaus prekybos“ dukterinės įmonės vykdo aktyvią plėtrą esamose ir naujose rinkose. „Maximos grupė“ sėkmingai tęsia Lenkijos bendrovės „Emperia Holding S.A.“, valdančios mažmeninės prekybos tinklą „Stokrotka“, įsigijimo procesą, „Euroapotheca“ vaistinių tinklus Švedijoje ir Estijoje, ruošiamasi tolesnei šių ir kitų grupės įmonių plėtrai.

Bendrovė „Vilniaus prekyba“ per dukterines įmones – uždarąsias akcines bendroves „Maximos grupė“, „Euroapotheca“, „Ermitažas“ ir „Akropolis group“ – valdo prekybos centrų ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje, Bulgarijoje ir Ukrainoje.

„Vilniaus prekybos“ kontroliuojamose įmonėse dirba apie 35 tūkst. darbuotojų.

GALERIJA

  • Jolanta Bivainytė
„Vilniaus prekybos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS