„Lidl Lietuva“ pristato videoreportažą – kviečia susipažinti su vadovaujančio personalo pozicija | Diena.lt

„LIDL LIETUVA“ PRISTATO VIDEOREPORTAŽĄ – KVIEČIA SUSIPAŽINTI SU VADOVAUJANČIO PERSONALO POZICIJA

  • 5

„Norint dirbti „Lidl“ parduotuvės vadovaujančioje pozicijoje, reikia idėjomis, motyvacija ir noru mokytis degančių akių“, – sakė „Lidl Lietuva“ parduotuvės vadovė Kristina. Augant parduotuvių skaičiui visoje Lietuvoje, įmonė prie savo komandos kviečia prisijungti parduotuvių vadovaujantį personalą. Siūlo su šiomis pozicijomis susipažinti iš arčiau – dalijasi video darbo skelbimu, atskleidžiančiu dinamišką darbo kasdienybę.

Vaizdo klipe parduotuvės vadovė Kristina kviečia susipažinti su parduotuvių vadovaujančio personalo kasdieniais darbais ir dalijasi mintimis, kad dirbant „Lidl“ nėra vietos nuoboduliui ir monotonijai – užduočių įvairovė mažina rutiną ir motyvuoja išmokti vis kažko naujo.

„Darbas „Lidl“ yra išskirtinis, nes parduotuvių vadovaujantis personalas atlieka įvairias užduotis. Tikrinu prekių likučius, atlieku prekių užsakymus, užtikrinu sklandų kasų darbą ir įvairiapusiškai padedu kolegoms. Jeigu reikia – dirbu tiek kepykloje, tiek kasoje“, – pasakojo Kristina.

Ji sako, kad nors ir gali atrodyti, jog parduotuvių vadovaujantis personalas turi mokėti atlikti daug užduočių, visiems darbuotojams įmonė suteikia apie 6 mėnesių trukmės išsamius mokymus.

Parduotuvės vadovė teigia, kad ją motyvuoja ne tik dinamiškas darbo pobūdis, didžiausias atlyginimas sektoriuje, įmonėje taikoma vakarietiška darbo kultūra, bet ir tai, kad turi galimybę pati įkvėpti savo komandą. Anot jos, tai veikia kaip „domino efektas“ – parduotuvių vadovaujantis personalas yra atsakingas už komandos narių motyvavimą, tuo tarpu motyvuoti kolegos įdeda visas įmanomas pastangas, kad klientai būtų kuo laimingesni.

Kristina į klausimą „Karjeros laiptai ar liftas?“ atsako, kad įmanomi abu variantai. Ji pasidalija savo istorija – kaip pradėjusi nuo pardavėjos pareigų kryptingai ėjo link parduotuvės vadovės pozicijos.

Video darbo skelbimas, kuriame galite pamatyti iš arčiau, kaip atrodo „Lidl“ parduotuvių vadovaujančio personalo darbo diena:

 

 

Svarbiausia – motyvacija ir noras tobulėti

Pasak „Lidl Lietuva“ valdybos narės ir personalo vadovės, kandidatuoti į šią poziciją gali net ir vadovaujančio darbo patirties neturintys žmonės. Visiems naujai prisijungusiems parduotuvių vadovaujančio personalo nariams įmonė suteiks išsamius teorinius ir praktinius mokymus.

„Esame lankstūs ir suteikiame galimybę įsidarbinti ir tiems, kurie neturi patirties šioje srityje. Svarbiausia, kad kandidatai būtų motyvuoti ir pasirengę nuolat tobulėti. Dėl to parduotuvės vadovaujančio personalo pozicijoms ieškome motyvuotų žmonių, gebančių prisiimti atsakomybę, turinčių puikius organizacinius, bendravimo bei darbo komandoje įgūdžius“, – pasakojo S. Savickienė.

Vadovaujantis personalas įvairiapusiškai padeda kolegoms

Vienas iš „Lidl Lietuva“, kaip darbdavio, privalumų – itin dinamiškas darbo pobūdis. Parduotuvių vadovaujantis personalas rūpinasi prekių likučių valdymu, užsakymu ir kontrole, yra atsakingi už klientų aptarnavimo kokybę bei asortimentą. Šiame darbe svarbu efektyviai organizuoti kasų darbą ir užtikrinti tvarką parduotuvėje. Vadovaujantis personalas taip pat rūpinasi darbų planavimu, komandos narių ugdymu ir motyvavimu.

„Norint, kad parduotuvė veiktų sėkmingai, už viso to turi būti žingeidūs komandos vadovai, kurie ne tik gebėtų dirbti komandoje, jai vadovauti, bet ir nuolat ugdytų darbuotojų motyvaciją, lojalumą. Kadangi įmonė vadovaujasi vakarietiška darbo kultūra, vadovaujantis personalas, kaip ir kiti „Lidl“ parduotuvių darbuotojai, dirba įvairius darbus, padeda vieni kitiems ir taip prisideda prie dar geresnio komandos rezultato“, – sakė S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė. „Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Visus parduotuvių vadovų ir pavaduotojų darbo pozicijos skelbimus rasite čia.

Rūpestis darbuotojų ir jų artimųjų gerove

Prie darbuotojų motyvacijos prisideda ir įmonės siūlomas konkurencingas atlyginimas. Portalo Rekvizitai.lt duomenimis, šių metų vasario mėnesį vidutinis darbo užmokestis įmonėje „Lidl Lietuva“ prieš mokesčius siekė 2874,16 eurų ir buvo didžiausias tarp didžiųjų šalies prekybos tinklų.

Pasak S. Savickienės, apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį, „Lidl Lietuva“ remiasi visą kalendorinį mėnesį įmonėje išdirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis.

Be to, darbuotojų finansinį saugumą įmonė užtikrina ne tik konkurencingu atlyginimu, bet ir kitomis priemonėmis. Viena jų – „Lidl“ kortelės, skirtos apsipirkimui. Taip pat parduotuvių vadovų pavaduotojams yra suteikiamos ir kuro kortelės.

„Lidl Lietuva“ itin rūpinasi darbuotojų fizine ir emocine sveikata. Visiems kolektyvo nariams suteikiamas papildomas sveikatos draudimas, o šaltuoju sezonu – vitaminai. Taip pat darbuotojus ir jų vaikus iki 14 metų kviečia nemokamai pasiskiepyti nuo gripo. 

„Daug dėmesio skiriame ir darbuotojų emocinei sveikatai – visiems darbuotojams suteikiame galimybę nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Be to, visi kolektyvo nariai gali pasinaudoti specialia konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“ ir gauti nemokamas bei anonimiškas konsultacijas teisiniais, asmeniniais ar finansiniais klausimais“, – teigė „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

GALERIJA

  • „Lidl Lietuva“ pristato videoreportažą – kviečia susipažinti su vadovaujančio personalo pozicija
„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tik Lietuvoj lidlas

Kažkoks ne nesusipratimas, bet išsigimimas, pagal kitas EU šalis. Jie puikiai tai žino, bet kodėl tokia politika su kainom ir prekėm, nors į kitas šalis daug toliau gabenti ir dar kitur su keltu reik furas perkelti, o kainos mažesnės tų prekių žymiai. Graudu labai

Jonas

Šlykštus prekybcentris vagišių iš pensininkų padarai

ka ka

aj cia ne pirkejams te varteliai prie isejimo ir ieimo, cia kad darbuotojai nepabegtu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS