„Lidl Lietuvai“ – 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią reklamą | Diena.lt

„LIDL LIETUVAI“ – 100 TŪKST. EURŲ BAUDA UŽ KLAIDINANČIĄ REKLAMĄ

  • 11

Prekybos tinklui „Lidl Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią lyginamąją reklamą. Bendrovė teigia nesutinkanti ir svarsto tokį sprendimą skųsti teismui.

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba teigia, kad „Lidl Lietuva“ reklamoje lygino savo ir kitų parduotuvių prekių kainas, tačiau buvo lyginamos ne tuo pat metu buvusios kainos, todėl reklama nebuvo objektyvi ir klaidino vartotojus.

„Aktualios ir nebeaktualios kainos palyginimas gali atspindėti ne objektyvų, bet dirbtinai reklaminės veiklos subjekto sukurtą kainų skirtumą ir jų lyginimą“, – pranešė tarnyba.

Tuo metu „Lidl Lietuva“ teigia, kad lyginant produktų kainas su konkurentais buvo aiškiai nurodomas laikotarpis bei konkretus prekybos tinklas.

„Lyginamosios reklamos pateikimas ir turinys yra išsamus, aiškus ir neklaidina vartotojų. Tuo pačiu suprantame, jog lyginamosios reklamos principų taikymas kainų leidiniuose Lietuvoje nėra plačiai paplitusi praktika, todėl dėl neapibrėžtumo ir kyla tokios diskusijos“, – pranešime teigė „Lidl Lietuva“.

„Atsižvelgiant į tai svarstysime galimybę kreiptis į teismą siekiant suformuoti teisminę praktiką, pagal kurią būtų reglamentuoti vieningi klientų informavimo principai visiems rinkos dalyviams“, – rašoma įmonės komentare.

Tarnybos vertinimu, vartotojas galėjo susidaryti įspūdį, jog „Lidl Lietuva“ prekėms taikė nuolaidą, nors iš tiesų jų netaikė.

Tarnyba nurodė ne kartą informavusi įmonę, kad jos reklama galimai neatitinka reikalavimų. Bendrovė aiškino ketinanti ją teikti tinkamumai, tačiau, tarnybos vertinimu, jokių esminių pakeitimų neatliko.

Tarnybos nutarimas dar gali būti skundžiamas teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pilietis

Galrjo ir 1mln baudos duot... Prancuzijos lidle tos pacios prekes kainuoja 20-30% pigiau nei kad lietuvoj, o atlyginimai atitinkamai mazesni pas mus jei ne didesniu skirtumu

Kaunas

Baisi ir neteisinga pirkėjų atžvilgių Lidlos programėlė.Kas per kuponai, nuolaidą turi gauti visi pirkėjai, turi tą programėlė ar ne.Jeigu nėra didesnio kiekio prekių nuolaidom ,visai nesvarbu,gaus tie kurie pirmieji apsilankys parduotuvėje,taip turėtų būti.Naikinti reikia tą neprotinga Lidll programą ,nes Lietuvos pilietį ji žeidžia.

Kiaulidės kulturos slėnis

Labai gerai bauda žinos kitą kartnes jau užkniso tos robotės balsas kai 12 žmonių eilėje dirba 1 kasa šeštadieni 11 val o robotė kartoja tą patį per tą patį tipo eikit į savitarną, nu nes savitarnoj už kasininkes darbą nereik mokėt o į prekės kaina vistiek įskaičiuota, taip kad permokam dar kartą, nupezo lidlas totaliai nėr ka lygint su 2016 aptarnavimu ir kainomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS