Lietuvos bankas paprašė „Mokilizingo“ papildomos informacijos | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS PAPRAŠĖ "MOKILIZINGO" PAPILDOMOS INFORMACIJOS

Lietuvos bankas sustabdė Estijos banko LHV ir jo partnerės Lietuvos investicijų bendrovės "RAZFin" valdomos išperkamosios nuomos bendrovės "Mokilizingas" prašymo įsigyti "Finastos" grupę vertinimą, o pati bendrovė negali baigti derybų su "Snoro" bankroto administratoriumi, nes kreditorių komitetas kol kas neapsiprendė, kas pakeis Neilą Cooperį (Neilą Kuperį).

"Mokilizingo" vertinimo procesas dėl banko "Finasta", "Finasta Asset Management" ir FMĮ "Finasta" akcijų įsigijimo yra sustabdytas iki liepos 18 dienos. Bendrovė yra paprašyta pateikti papildomos informacijos", - portalui eversus.lt pranešė Lietuvos banko Riziką ribojančios priežiūros departamento Licencijavimo skyriaus viršininkė Vilija Petronienė.

Anksčiau planuota, kad Lietuvos bankas "Mokilizingo" pateiktų dokumentų vertinimą baigs iki liepos 11 dienos. Lietuvos bankas nekomentuoja, kokios būtent prireikė informacijos, kad dėl to teko stabdyti "Mokilizingo" vertinimo procesą.

"Finastos" pardavimo procesą stabdo ir tai, kad "Snoro" kreditorių komitetas vis dar nepaskyrė naujojo "Snoro" bankroto administratoriaus. Eversus.lt žiniomis, į dabartinio bankroto administratoriaus vietą aktyviai pretenduoja ir didžiausios Lietuvos advokatų kontoros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS