„Lietuvos geležinkeliai“ popiežiaus vizito metu perveš daugiau nei 20 tūkst. žmonių | Diena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ POPIEŽIAUS VIZITO METU PERVEŠ DAUGIAU NEI 20 TŪKST. ŽMONIŲ

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ per rugsėjį vyksiantį popiežiaus Pranciškaus vizitą numato pervežti daugiau kaip 20 tūkst. žmonių.

„Siekiame, kad kuo daugiau žmonių į susitikimus su Šventuoju tėvu galėtų vykti viešuoju transportu, išvengdami automobilių parkavimo problemų, tad šiuo laikotarpiu į Kauną ir Vilnių važiuos didžiausio sąstato traukiniai, intensyvus eismas vyks ir naktį“, - įmonės pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Įmonė priderino traukinių tvarkaraščius tiek prie rugsėjo 22-ąją vyksiančio popiežiaus susitikimo su jaunimu Vilniuje, tiek prie rugsėjo 23 dienos Šv. Mišių Kauno Santakoje.

„Traukiniai važiuos ir naktimis, ir ankstyvą rytą, kad norintieji galėtų suspėti į svarbiausias susitikimo su popiežiumi akimirkas“, - nurodo įmonė.

Informacija apie bilietų į traukinius prekybos pradžią bus paskelbta vėliau.

Rugsėjo 22-ąją, šeštadienį, Vilniuje popiežių bus galima sutikti S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, kelyje nuo Aušros Vartų į Katedros aikštę, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo - kelyje į Apaštalinę nunciatūrą. Sekmadienį po Šv. Mišių Kauno Santakos parke popiežius keliaus papamobiliu į Kauno arkikatedrą. Vakarop Vilniuje žmonės sutikti Šventąjį tėvą kviečiami į Lukiškių aikštę ir į kelią nuo Lukiškių aikštės iki nunciatūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS