Lietuvos institucijos nekomentuoja EK patikrų kvepalų įmonėse | Diena.lt

LIETUVOS INSTITUCIJOS NEKOMENTUOJA EK PATIKRŲ KVEPALŲ ĮMONĖSE

Briuselio pareigūnams antradienį surengus reidus keliose kvapiuosius produktus gaminančiose įmonėse Europoje tiriant informaciją apie kartelį pramonėje Lietuvos institucijos nekomentuoja, ar tokie patikrinimai atlikti ir Lietuvoje.

„Šiuo metu Europos Komisija informacijos apie konkrečias įmones ir valstybes nekomentuoja, tad negalime komentuoti ir dėl Lietuvos“, – BNS sakė EK atstovybės Lietuvoje vadovo pavaduotoja Agnė Kazlauskaitė.

„Konkurencijos taryba negali komentuoti kitos institucijos, šiuo atveju – Europos Komisijos, atliekamo tyrimo veiksmų“, – BNS teigė Konkurencijos tarybos atstovė Lina Navickaitė.

EK teigimu, jos komandos, pasikonsultavusios su JAV, JK ir Šveicarijos konkurencijos priežiūros institucijomis, atliko netikėtus patikrinimus įmonių ir asociacijos, veikiančios kvepalų pramonėje įvairiose valstybėse narėse, patalpose.

Pranešime nenurodyta, kurias įmones tikrino tyrėjai, prie kurių prisijungė kiekvienos paveiktos valstybės narės konkurencijos priežiūros institucijų atstovai.

EK tiria kaltinimus, kad bendrovės pažeidė bloko antimonopolines taisykles tiekdamos kvepalus ir kvapiuosius ingredientus, naudojamus namų apyvokos ir asmens priežiūros gaminiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS