„Litexpo“: NATO susitikimo pirkimai vyko pagal įstatymus | Diena.lt

„LITEXPO“: NATO SUSITIKIMO PIRKIMAI VYKO PAGAL ĮSTATYMUS

  • 0

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) paskelbus, kad dalis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje skirtų viešųjų pirkimų vyko pažeidus tvarką, Parodų ir kongresų centras „Litexpo“ teigia, kad procedūros atliktos laikantis  įstatymų ir reglamentų.

Centro vadovas Jonas Sakalauskas sako, kad VPT išvados vertinamos, įmonėje pradėtas vidinis tyrimas.

„Atlikę vidinį tyrimą ir išnagrinėję VPT išvadas priimsime sprendimus, kurie padės geriau pasiruošti ateities darbams ir leis išvengti dviprasmiškų situacijų“, – pranešime sakė J. Sakalauskas.

VPT pirmadienį paskelbė išvadas, kad neskelbiamų derybų būdu vykę pirkimai liepą vykusiam NATO viršūnių susitikimui buvo su pažeidimais.

„Litexpo“ teigia, kad tam tikrus sprendimus dėl pirkimų būdo teko priimti įvertinus išskirtines aplinkybes ir itin trumpą laiką, likusį pasiruošti didžiausiam ir svarbiausiam politiniam renginiui Lietuvos istorijoje, taip pat atsižvelgta į tai, kad vėlavimas būtų sukėlęs milžinišką reputacinę žalą valstybei.

„Litexpo“ turėjo veikti sąlygomis, kai nuo galutinių renginio sąlygų patvirtinimo iki renginio datos buvo likę mažiau nei aštuoni mėnesiai, o vėlavimas buvo negalimas“, – tikino J. Sakalauskas.

Pasak jo, „Litexpo“ yra pasiruošęs atsakyti į visus klausimus bei pateikti visą būtiną informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS