Lojalumas darbovietei: ar galima sukurti sėkmingą karjerą vienoje įmonėje? | Diena.lt

LOJALUMAS DARBOVIETEI: AR GALIMA SUKURTI SĖKMINGĄ KARJERĄ VIENOJE ĮMONĖJE?

  • 3

„Tai buvo vienintelis CV, kurį kada siunčiau darbdaviui, o dabar įmonėje skaičiuoju jau vienuoliktus metus“, – sakė „Lidl Lietuva“ Kauno Regioninės bendrovės vadovas Mantas. Įkvepiančia istorija pasidalinęs ilgametis darbuotojas teigia, kad jį labiausiai motyvuoja įmonės tarptautiškumas, karjeros galimybės ir palankios sąlygos tobulėjimui.

Nors visa Manto darbo patirtis vienoje įmonėje – ji itin įvairi, o karjera „Lidl“ prasidėjo tada, kai dar nebuvo atidaryta nė viena prekybos tinklo parduotuvė Lietuvoje. O dabar Mantas – Kauno regioninės bendrovės vadovas ir yra atsakingas už parduotuvių, logistikos, tiekimo grandinės bei personalo operatyvinius procesus.

„Baigęs studijas ieškojau pirmojo darbo, atsidariau darbo paieškos tinklalapį ir pamačiau patį pirmą skelbimą, siūlantį  tarptautinę stažuotę „Lidl“. Nusiunčiau gyvenimo aprašymą, o sėkmingai pasibaigus atrankų procesui, išvykau į pirmąją stažuotę Airijoje“, – sakė Mantas.

Kauno Regioninės bendrovės vadovas Mantas. / „Lidl Lietuva“ nuotr. 

Patirtis penkiose Europos šalyse

Pašnekovas pasakoja, kad per dešimtmetį teko išbandyti ne vieną poziciją, tačiau didžiausią patirtį pavyko sukaupti pirmaisiais metais, stažuočių Airijoje, Vokietijoje, Slovakijoje, Olandijoje bei Lenkijoje metu. „Lidl“ skatina savo darbuotojus įgyti tarptautinės patirties, kuri yra naudinga kiekvienam, o pagrindą tam suteikia įmonėje puoselėjama vakarietiška darbo kultūra.

„Trejus metus mokiausi ir patirtį kaupiau įvairiose darbo pozicijose – nuo pat pirmosios dienos patekau į prekybos tinklo sūkurį. Pradėjęs dirbti „Lidl“, stažavausi užsienyje, ten atlikau įdirbį ir parduotuvėse – pozicijose nuo pardavėjo iki parduotuvės vadovo, ir logistikoje – nuo krovėjo iki skyriaus vadovo. Sukaupta patirtis stažuotėse užsienio šalyse, grįžus į Lietuvą padėjo pamatus karjerai. Tuomet tėvynėje pradėjau dirbti logistikos departamento vadovu, o vėliau – pardavimų vadovu, kol galiausiai tapau Kauno Regioninės bendrovės vadovu. Lipdamas tais laipteliais galėjau patirti ir suprasti, kaip veikia skirtingos procesų grandys“, – prisiminė Mantas.

Per trejus metus aplankiau penkias šalis ir išmokau vokiečių kalbą.

Pasak Manto, tarptautinė patirtis suteikė itin daug profesinių ir asmeninių įgūdžių, kurie reikalingi užimant logistikos vadovo ar pardavimų vadovo poziciją.

„Per trejus metus aplankiau penkias šalis ir išmokau vokiečių kalbą. Užsienyje įgijau tarptautinės patirties, kurią vėliau galėjau pritaikyti „Lidl“ tinklo startui Lietuvoje. Taip galėjau mokytis ne iš vieno šaltinio ar vadovėlio, bet iš arti stebėti, kaip vyksta procesai, suprasti, kurie pasiteisina mažiau ar daugiau ir parinkti geriausią sprendimą Lietuvos rinkai“, – pasakojo „Lidl Lietuva“ Kauno Regioninės bendrovės vadovas.

Įgytas žinias pritaikė praktikoje

Nors pirmieji metai atnešė daug patirties, kaip įsimintiniausią etapą karjeroje Mantas įvardija, laikotarpį, kai grįžus į Lietuvą kartu su komanda turėjo atidaryti Kauno logistikos centrą.

Tai buvo mano pačios pirmos pareigos, kai tapau vadovu ir buvau atsakingas už savo komandą. 

„Tai buvo mano pačios pirmos pareigos, kai tapau vadovu ir buvau atsakingas už savo komandą. Tuo metu kartu su komanda turėjome pasiruošti „Lidl“ žengimui į Lietuvos rinką  – pirmiausia atidarėme logistikos centrą Kaune, o tuomet duris atvėrė ir „Lidl“ parduotuvės. Mano įgyta tarptautinė patirtis, padėjo sklandžiai įgyvendinti „Lidl“ veiklos startą Lietuvoje. Be to, buvome įvertinti – mūsų logistikos centras buvo pripažintas vienu geriausių Europoje, todėl savo rezultatais galėjome didžiuotis“, – sakė Mantas.

Jis priduria, kad pasiekimai neatėjo savaime – kiekvienas, kopdamas karjeros laiptais, turėtų nuosekliai dirbti ir tobulėti tiek kaip asmenybė, tiek kaip profesionalas.

„Tokios asmeninės savybės kaip veržlumas, gebėjimas prisiimti atsakomybę už savo darbą bei noras visada padaryti geriau ir mokytis iš savo klaidų yra raktas į sėkmingą karjerą. Taip pat gerų rezultatų pasiekti padeda komandiškumas, kai visa komanda žino bendrą tikslą ir yra pasiryžusi vieningai veikti“, – tvirtino „Lidl Lietuva“ Kauno Regioninės bendrovės vadovas.

Sukuriamos galimybės nuolat tobulėti

Lojalumo darbovietei nauda abipusė – ilgai vienoje įmonėje dirbantiems žmonėms lengviau kilti karjeros laiptais, organizacijai – galimybė optimizuoti procesus bei rezultatus pasiekti greičiau.

„Pokyčių troškimas – natūralus procesas, todėl svarbu, kad darbdavys užtikrintų ne tik gerą atlyginimą bei dinamišką darbą, bet ir karjeros perspektyvas. Mano pozicijos įmonėje keitėsi kas 3–4 metus, todėl jaučiu, kad esu įvertintas – motyvuojamas karjeros galimybėmis“, – aiškino Mantas.

„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė neabejoja, kad tarptautinė profesinė patirtis plečia žmonių kompetencijas, tam padeda ir įmonėje veikiančios talentų ugdymo programos.

„Siekdami paskatinti visus „Lidl Lietuva“ darbuotojus tobulėti ir augti, kiekvienam prekybos tinkle dirbančiam komandos nariui sudarome kasmetinį mokymosi planą, leidžiantį tobulinti turimas kompetencijas ir įgyti naujų. Stiprindami savo kvalifikacijas ir ugdydami naujas, darbuotojai ne tik patys auga kaip specialistai, bet ir gali sėkmingai motyvuoti, ugdyti savo komandą“, – teigė S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ nuolat auga, stato naujas tinklo parduotuves ir ieško komandos narių – pardavėjų ir vadovaujančio personalo darbuotojų, norinčių dirbti dinamišką darbą. Be to, 2024 metais veiklą pradės ir naujasis „Lidl Lietuva“ logistikos centras Vilniuje, netoli Lentvario, kuriame bus sukurta apie 200 naujų darbų vietų. 

Visiems „Lidl Lietuva“ darbuotojams įmonė užtikrina konkurencingą atlyginimą bei papildomas naudas. Remiantis portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį darbuotojų užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ įmonėje siekė 1995,50 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų. Taip pat, siekdama išlaikyti atlyginimų lyderystę rinkoje, įmonė nuo sausio 1 d. didins parduotuvių ir logistikos darbuotojų atlyginimus, darbo užmokestis jiems augs nuo 4 iki 9 procentų.

Be konkurencingo atlyginimo, „Lidl Lietuva“ savo darbuotojams siūlo papildomas naudas – rūpinasi kolektyvo narių ir jų artimųjų sveikata. „Lidl Lietuva“ visus darbuotojus apdraudžia papildomu sveikatos draudimu, be to, kasmet rudenį įmonė sudaro sąlygas darbuotojams ir jų vaikams iki 14 metų nemokamai pasiskiepyti nuo gripo.

„Lidl Lietuva“ rūpinasi ir darbuotojų emocine sveikata – siūlo specialistų pagalbą. Esant poreikiui, darbuotojai ir jų šeimos nariai gali gauti nemokamas ir anonimines konsultacijas teisiniais, asmeniniais ar finansiniais klausimais.

Norintiems kandidatuoti į darbo pozicijas įmonėje, užtenka užpildyti internete esančią formą, o dėl tolimesnių veiksmų su kandidatu susisieks įmonės atstovai. Turintys klausimų dėl atrankos, gali kreiptis telefonu 8 800 800 50.

Visus parduotuvių vadovų, pavaduotojų ir pardavėjų darbo pozicijų skelbimus rasite čia: https://karjera.lidl.lt/

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,6 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje šiuo metu veikia 71 „Lidl“ parduotuvė 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

GALERIJA

  • Lojalumas darbovietei: ar galima sukurti sėkmingą karjerą vienoje įmonėje?
„Lidl Lietuva“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Seime

galima! Ten dauguma po 30 metu ir net vaikus jau ten sukiso!

Galima,

jei dirbi uz dyka ir taikaisi atlikti virsininkui oralini.

Girdejau

Ten žmonės kai vergai dirba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS