„Maxima“ pradeda prekybą gyvomis eglutėmis | Diena.lt

„MAXIMA“ PRADEDA PREKYBĄ GYVOMIS EGLUTĖMIS

  • 1

„Maxima“ prekybos tinklas pradeda prekybą gyvomis Kalėdų eglėmis. Tinklas savo pirkėjams siūlo iš viso 18 skirtingų rūšių eglučių ir kėnių, iš kurių 15 rūšių į parduotuves atkeliavo iš Lietuvos medelynų. Kiti medeliai – olandiški. Šio prekybos tinklo pirkėjai galės rinktis net iš beveik 80 įvairių kalėdinių medelių, vainikų ir kompozicijų.

Pardavimų duomenys rodo, kad iš viso gyvų eglučių ir kėnių lapkričio-gruodžio mėnesiais parduodama apie 13 tūkst. vienetų. O rinkdamiesi gyvą eglutę pirkėjai dažniausiai įsigyja siekiančią apie metrą.

Gyvų eglučių kainos svyruoja nuo 7,99 euro už sidabrinę eglutę vazone, kurios aukštis 0,4-0,6 m iki 24,99 euro už balzaminį kėnį, taip pat augantį vazone. Jo viršūnė sieks iki 1,6-1,8 m.

„Mūsų pirkėjai vertina galimybę gyvą kalėdinę eglutę įsigyti čia pat parduotuvėje, užsukus įprastiniam apsipirkimui maisto ar buities prekių. Taip nereikia niekur specialiai važiuoti. Vos prasidėjus prekybai gyvomis eglutėmis, jos iš karto sulaukia pirkėjų susidomėjimo, o gruodžio viduryje gyvų eglučių paklausa pasieks patį piką“, – pasakoja „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Gyvų eglučių asortimentą parduotuvėse dar papildo eglių šakelės, tinkančios dekoruoti namus. Lapkričio-gruodžio mėnesiais tokių šakelių įsigyjama apie 3-5 tūkst. vienetų. O vienos šakelės kaina – 2,69 euro.

Dirbtinių eglučių paklausa pradeda ryškėti antrąją lapkričio pusę ir išlieka aktyvi iki pat sausio mėnesio.

„Žmonės vis dažniau ir aktyviau nebelaukia gruodžio mėnesio ir šventišku, kalėdiniu dekoru pradeda rūpintis lapkričiui persiritus į antrą pusę. Ne retas namus puošti pradeda palaipsniui – savo vietą namų erdvėse atranda žvakės, languose sužimba kalėdinės girliandos, o netrukus įsižiebia ir kalėdinės eglės“, – pasakoja ji.

Šiemet pirkėjai gali rinktis iš beveik 30 skirtingų dirbtinių eglių. Jų kainos varijuoja nuo 1,99 euro už mini eglutę iki 350 eurų už net 3 m siekiančią įspūdingą Kalėdų eglę. Šventiniu laikotarpiu, lapkričio-gruodžio mėnesiais, pirkėjai įsigyja apie 17 tūkst. dirbtinių eglių. O pirkėjų labiausiai mėgstamos – apie 0,5-1,5 m aukščio siekiančios eglutės. Kitas itin populiarus pasirinkimas – dirbtinės šakos su kankorėžiais. Kalėdiniu laikotarpiu pirkėjai įsigyja apie 2 tūkst. tokių šakelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Gyvomis?.. tai paskui būsim baudžiami už smurtą prieš jas?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS