„Maxima“ prekiaus popiežiaus Pranciškaus vizitui skirta atributika | Diena.lt

„MAXIMA“ PREKIAUS POPIEŽIAUS PRANCIŠKAUS VIZITUI SKIRTA ATRIBUTIKA

  • 3

Skaičiuojant paskutines dienas iki vieno didžiausių ir prasmingiausių įvykių šalies istorijoje, popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ skelbia pradedantis prekybą Šventojo Tėvo atvykimui į Lietuvą skirta atributika. Įsigydami šiuos suvenyrus, prekybos tinklo „Maxima“ klientai galės prisidėti padengiant popiežiaus Pranciškaus vizito organizavimo išlaidas.

„Artėjantis Šventojo Tėvo vizitas Lietuvoje – ypatingai svarbus įvykis. Tikime, kad didelė dalis susitikimuose su Šventuoju Tėvu dalyvausiančių žmonių norės pasipuošti oficialia, būtent šiam vizitui sukurta atributika. Itin svarbu ir tai, jog įsigydami oficialią atributiką, mūsų klientai turės galimybę prisidėti padengiant popiežiaus Pranciškaus vizito organizavimo išlaidas“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Rugsėjo 3–23 d. didžiosiose bei dalyje mažesnių „Maximos“ parduotuvių pirkėjai galės rinktis iš 22 skirtingų, specialiai popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje sukurtų suvenyrų. Tai marškinėliai, džemperiai, kepuraitės ir šiltesnės kepurės, skarelės, skėčiai, magnetukai, pakabukai, užrašų knygelės, rašikliai, atšvaitai ir kitos prekės.

„Norime, kad Šventąjį Tėvą sutinkantys Lietuvos žmonės patirtų šio susitikimo džiaugsmą. Atributika bei suvenyrai gali prisidėti kuriant šventės atmosferą, o vėliau likti maloniais atminimo ženklais. Sukūrėme šiam vizitui skirtą atributiką, kurią įsigydami žmonės parems vizito organizavimą“, – sako Toma Bružaitė, Lietuvos vyskupų konferencijos Pasirengimo popiežiaus vizitui komiteto narė.

T. Bružaitės teigimu, pagrindinis atributikos akcentas – specialiai popiežiaus Pranciškaus atvykimo į Lietuvą proga sukurtas logotipas. Jį sudaro kryžius, Šventosios Dvasios gūsis ir šūkis „Kristus Jėzus – mūsų viltis!“ Oficialios atributikos spalvomis pasirinktos balta ir gelsva – Vatikano valstybės vėliavos spalvos. Kaip ir baltas logotipe vaizduojamas kryžius, balta suvenyrų spalva simbolizuoja Kristaus pergalę, tikėjimą ir popiežių kaip Kristaus vietininką. Taip pat kryžius reiškia Lietuvos žmonių patirtus kentėjimus už laisvę ir tikėjimą. O gelsva atributikos spalva ženklina Šventosios Dvasios ugnį bei prisikėlimą. Šventosios Dvasios sparnų kraštai, nudažyti geltonai, žaliai, raudonai – lietuviškos trispalvės spalvomis – išreiškia viltį, kad Lietuva ir toliau gyvens Kristaus pergalės šviesoje ir bus gaivinama jo dvasios.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje viešės rugsėjo 22–23 d. Prekyba oficialia šio vizito proga sukurta atributika parduotuvėse „Maxima“ prasideda rugsėjo 3 d. ir tęsis iki rugsėjo 23 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Oo

O kodel ne sabonio Lidle.

Josifas

Ideja pamesiu maksimai. INDULGENCIJOS ! Ot ispirktu... Popieriaus ritinelis spagatu perristas... :)

...

Inkvizicijos įrankiai irgi bus pardavinėjami?.. kada pas mus popiežiaus atvykimo proga raganas degint pradės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS