„Maxima“ vasaros sezonui įdarbins apie 400 naujų darbuotojų | Diena.lt

„MAXIMA“ VASAROS SEZONUI ĮDARBINS APIE 400 NAUJŲ DARBUOTOJŲ

  • 0

Šiemet lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ vasaros sezonui ketina įdarbinti apie 400 naujų darbuotojų. Papildomos darbo vietos bus pasiūlytos ne tik tinklo parduotuvėse, bet ir logistikos padaliniuose. Šiltuoju metų laiku norintiems padirbėti pajūryje – Nidoje ir Palangoje – bus suteikta ir gyvenamoji vieta.

„Ruošdamiesi vasaros sezonui kasmet ieškome papildomų darbuotojų, kurių pagalbos dėl padidėjusių darbo apimčių prireikia tiek didžiųjų Lietuvos miestų, o ypač kurortų parduotuvėse. Vasaros darbams siūlomos pozicijos yra itin patrauklios jaunimui, kuris ieško, kuo užsiimti po mokyklos baigimo ar atostogaujant, kol nevyksta studijos. Be abejo, laukiami ir vyresni darbuotojai, kurie nori laikinai padirbėti.

„Laikinas sezoninis darbas ne tik leidžia žmonėms papildomai užsidirbti, bet ir atveria karjeros galimybes – po vasaros darbų ne maža dalis sezoninių darbuotojų pasilieka „Maximoje“ ir sėkmingai tęsia karjerą. Daugeliui jaunų žmonių – tai tampa ir pirmąja darbo patirtimi, ir profesinės karjeros kelio pradžia. Esame didžiausias šalies darbdavys ir atsakingai žiūrime į žmonių, ypač jaunimo, užimtumo didinimą“, – pažymi „Maximos“ personalo departamento direktorė Margarita Plešakienė.

Vasaros darbus daugiausia renkasi jaunimas

Laikinai padirbėti „Maximoje“ yra laukiami pilnametystės sulaukę moksleiviai, studentai ar kitose srityse, nebūtinai susijusiose su mažmenine prekyba, iki šiol dirbę asmenys.

Sezoniniai darbuotojai daugiausia ieškomi į salės darbuotojo, pardavėjo, kasininko, taip pat sandėlio darbuotojo ir kitas pareigybes. Bendrovė, pasak M. Plešakienės, investuoja į naujų darbuotojų parengimą darbui, todėl tiek nuolatiniam, tiek ir sezoniniam darbui priimami ir reikiamos patirties neturintys, tačiau motyvuoti ir pasirengę mokytis darbuotojai. „Visus savo darbuotojus pirmiausia apmokome, kad suteiktumėme darbui reikiamų žinių ir praktikos įvairiose srityse: nuo bendravimo su klientais iki maisto ruošimo“, – teigė ji.

Prekybos tinklo statistika rodo, kad didžiausią dalį sezoniniam darbui įsidarbinusių darbuotojų sudaro jaunimas iki 29 metų – net 85 proc., o pasibaigus vasaros sezonui apie 20 proc. sezoninių darbuotojų lieka dirbti „Maximoje“.

Sezoniniams darbuotojams – papildomos motyvavimo priemonės

Vasaros sezono metu daugiausiai darbuotojų bus ieškoma poilsiautojų pamėgtuose pajūrio kurortuose – Nidoje ir Palangoje. Taip pat papildomos pagalbos reikės ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, taip pat Druskininkuose bei Molėtuose.

Atsižvelgiant į sezoninių darbuotojų poreikius, prekybos tinklas „Maxima“ lanksčiai žiūri į jų darbo grafiką, o pageidaujant vasaros sezonu dirbti pajūryje – Nidoje ir Palangoje – suteikia nemokamą gyvenamąją vietą. Taip pat bendrabutyje apgyvendinami ir į Vilnių atvyksiantys laikinai dirbti darbuotojai.

Sezoniniams darbuotojams, atsižvelgiant į vasaros laikotarpiu išaugančias darbo apimtis, yra skiriamos papildomos motyvavimo priemonės. Laikinai įsidarbinusiems užtikrinamos visos socialinės garantijos, skiriami nemokami pietūs, pasirinkimas dirbti slenkančiu darbo grafiku ir, svarbiausia, galimybė pratęsti darbą įmonėje ir vasaros sezonui pasibaigus.

Laikinas įsidarbinimas – tramplinas į tolimesnę karjerą

M. Plešakienė patikino, kad visi sezoniniai darbuotojai turi plačias galimybes likti dirbti vienoje didžiausių Lietuvos įmonių. „Turime ne vieną sėkmės istoriją, kai laikinai įsidarbinę darbuotojai sėkmingai toliau tęsia savo karjerą mūsų įmonėje. Pavyzdžiui, jaunas vaikinas 2016 m. atėjo dirbti laikinam krovėjo darbui, o šiuo metu jis jau – didžiausio formato parduotuvės „Maxima XXX“ pamainos viršininko pavaduotojas“, – dalinasi M. Plešakienė.

Ji pažymi, kad įmonėje yra skatinamas darbuotojų tobulėjimas ir užtikrinamos vidinės karjeros galimybės. „Tai itin patraukli ir perspektyvi galimybė jaunimui pradėti savo karjerą. Ieškant darbuotojų, kurie užimtų aukštesnes pareigas įmonėje, visuomet pirmiausia žvalgomės į jau pas mus dirbančius darbuotojus, todėl net dar studijuojant ar ką tik pabaigus studijas laikinai įsidarbinę darbuotojai turi galimybę dirbti pagal įgytą specialybę“, – teigė M. Plešakienė.

GALERIJA

  • „Maxima“ vasaros sezonui įdarbins apie 400 naujų darbuotojų
  • „Maxima“ vasaros sezonui įdarbins apie 400 naujų darbuotojų
"Maximos" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS