Medicinos banko klientai pradeda naudoti „Smart-ID“ | Diena.lt

MEDICINOS BANKO KLIENTAI PRADEDA NAUDOTI „SMART-ID“

Medicinos banko klientai nuo šiol prie savo paskyrų internete gali jungtis ir naudodamiesi modernia identifikacijos priemone - mobiliąja programėle „Smart-ID“, kurią sukūrė „SK ID Solutions“.

„Sėkmingai įdiegta „Smart-ID“ programėlė - mūsų kelių mėnesio glaudaus bendradarbiavimo su banku rezultatas. Prieš metus Lietuvoje šią programėlę saugiam prisijungimui prie e. paslaugų naudojo apie 200 000, o šiandien - daugiau kaip 800 000 gyventojų. Dabar ir Medicinos banko klientai gali susikurti „Smart-ID“ paskyrą, naudodamiesi šio banko elektroniniais kanalais“, - pranešime spaudai cituojamas „SK ID Solutions“ vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas.

Pasak jo, dėl programėlės naudojimo patogumo ir saugumo „Smart-ID“ yra sparčiausiai augantis skaitmeninio identifikavimo sprendimas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.

„Bankas ir toliau planuoja naudoti turimus identifikavimo sprendimus: parašą, PIN/TAN kodų korteles, tačiau sparčiai besikeičiant vartotojų poreikiams ir patirčiai skaitmeniniuose kanaluose nusprendėme praplėsti indentifikavimo priemonių pasirinkimo spektrą“, - teigė Medicinos banko skaitmeninės bankininkystės vadovas Danatas Čerjazdanovas.

Jo teigimu, tikimasi, kad naujoji identifikavimo priemonė sudomins didelę dalį klientų, kurie šiuo metu naudojasi kitomis priemonėmis prisijungdami prie e. banko paslaugų.

Medicinos bankas „Smart-ID“ sprendimą planuoja pritaikyti banko grupės esamose ir dar kuriamose sistemose.

Estijos kompanija „SK ID Solutions“ identifikacijos sprendimą „Smart-ID“ Baltijos šalyse pristatė 2017 m. pradžioje. Be Medicinos banko, Lietuvoje šia programėle taip pat naudojasi „Swedbank“, SEB, Šiaulių ir „Luminor“ bankų klientai. Pernai lapkritį „Smart-ID“ pasiekė aukščiausią saugumo lygį ir tapo kvalifikuotu elektroniniu parašu, prilygstančiu ranka rašytam parašui ir pripažįstamu visoje ES. „Smart-ID“ galutiniam vartotojui yra nemokamas ir neribotas.

Kaip ELTA jau rašė, praėjusių metų lapkritį bendrovė paskelbė, kad elektroninio tapatybės patvirtinimo įrankio „Smart-ID“ elektroninis parašas pasiekė aukščiausią saugumo lygį - QES. Vartotojai, naudodamiesi „Smart-ID“ programėle, gali teisėtai pasirašyti bet kokius elektroninius dokumentus, ir jie pripažįstami visoje ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS