Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra | Diena.lt

MODERNĖJANTIS KAPŲ TVARKYMAS – PRAEITYJE LIEKANTI TRADICINĖ PRIEŽIŪRA

  • 3

Netekus artimo žmogaus kapų tvarkymas neišvengiamai tampa mūsų gyvenimo dalimi. Mirus artimam žmogui mes tampame daugiau ar mažiau įsipareigoję prižiūrėti velionio kapus, o ypač tuo atveju, jei anapilin iškeliavęs asmuo mums buvo itin brangus ir mylimas. Tuomet natūralu, jog norisi ne tik pagerbti amžinybėn išėjusį žmogų keletą kartų per metus ant jo kapo uždegant žvakelę – ne mažiau svarbu matyti nuolatos gražią, išpuoselėtą ir tvarkingą mirusiojo kapavietę. Tokiu būdu išėjusiam artimajam mes tarsi parodome pagarbą, meilę, prisirišimą, o patys jaučiamės ramesni.

Reikia pripažinti, kad nepriklausomai nuo mūsų norų ir išgyvenimų, laikas juda į priekį, nešdamas gyvenimo permainas. Kartu su juo kinta ne tik kapų tvarkymas, bet ir kapinių priežiūros tendencijos. Nors kai kurie žmonės vis dar vadovaujasi kiek atgyvenusiomis kapavietės priežiūros taisyklėmis: mėgsta, kuomet ant jų artimųjų kapų puikuojasi masyvūs, senovinį puošybos stilių primenantys paminklai ar žydi gausiai susodinti įvairiaspalvių gėlių darželiai, tačiau pastaruoju metu kapų tvarkymas tampa šiuolaikiškesnis, modernesnis, įgauna naujų atspalvių.

Šiomis dienomis prižiūrint kapus vis dažniau renkamasi subtilesnį kapavietės įrengimo stilių, kur dideli ir gremėzdiškai atrodantys paminklai bei itin daug priežiūros reikalaujantys gėlynai paliekami kiek nuošalyje. Vietoj to artimąjį palaidoję žmonės dažniau renkasi elegantiškai atrodančius ir nedaug priežiūros reikalaujančius kapų įrengimo variantus: vieni pageidauja kapą papuošti dekoratyvine granito skaldele, kiti – kapus uždengti trinkelėmis, dar kiti – dekoruoti kapavietę granito plokštėmis. Šiuolaikinis kapų tvarkymas, modernus kapaviečių įrengimas ir minimalistinio stiliaus paminklai reikalauja itin nedaug priežiūros, pasižymi praktiškumu ir ilgaamžiškumu, tad yra labai patogūs tiek nuolat skubančiam ir neturinčiam laiko žmogui, tiek toli nuo artimųjų kapų gyvenantiems artimiesiems, negalintiems dažnai jų aplankyti.

Siekiant, kad kapų tvarkymas būtų kiek įmanoma paprastesnis ir netaptų našta, kapų tvarkymo paslaugas teikianti paminklai-kapams.lt profesionalų komanda rekomenduoja rinktis šiuolaikiškus kapų įrengimo variantus: artimojo kapą papuošti dekoratyvine granito skaldele, plytelėmis, trinkelėmis, o kaip patraukliausią ir perspektyviausią kapavietės priežiūros variantą įvardija kapo dekoravimą granito plokštėmis. Tokiu būdu įrengus kapavietę užtikrinama, kad kapų priežiūra bus paprasta, nereikalaujanti pernelyg daug jūsų brangaus laiko, finansinių ir kitų išteklių. Tad apsilankykite paminklai-kapams.lt interneto svetainėje ir sužinokite daugiau apie kapų tvarkymo profesionalų rekomenduojamus perspektyviausius šių dienų kapų įrengimo ir priežiūros variantus.

GALERIJA

  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
  • Modernėjantis kapų tvarkymas – praeityje liekanti tradicinė priežiūra
paminklai-kapams.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

GAL vis tik geriau gyvaisiais pasirūpinti?..

dar

moliniais katinais iš Gariūnų dekoruot pradės vietojė kryžių vietoje ''profesionalai'' tvarkytojai ...............

stulbina

ta šiuolaikinė kapų dekoravimo beskonybė. Kas ką pralenks su išraitymais, žvyriukais, smėliukais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS