Odontologijos klinikai – didžiausia bauda už neteisingas kainas litais ir eurais | Diena.lt

ODONTOLOGIJOS KLINIKAI – DIDŽIAUSIA BAUDA UŽ NETEISINGAS KAINAS LITAIS IR EURAIS

  • 1

Eurą įsivedusioje Lietuvoje sausį buvo palyginti mažai pažeidimų dėl kainų nurodymo dviem valiutomis, tačiau vienai įmonei - odontologijos klinikai - už pakartotinius pažeidimus skirta iki šiol didžiausia - 579 eurų - bauda.

Apie tai antradienį spaudos konferencijoje pranešė teisingumo ministras Juozas Bernatonis ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius Feliksas Petrauskas.
„Nežiūrint į tai, kad patikrinimų skaičius yra beveik stabilus, pažeidimų skaičius nuosekliai mažėja. Jei pernai rugsėjį buvo 255 pažeidimai, tai sistemiškai jų mažėjo iki 112 pažeidimų šiemet sausį. Tai parodo, kad prie euro perėjome pakankamai tvarkingai, kaip ir Europos Komisijoje tai buvo svarstoma“, - spaudos konferencijoje sakė F.Petrauskas.

Jo teigimu, sausio pradžioje buvo tam tikras pikas, kai padaugėjo ir vartotojų skundų.

„Problema buvo tokia, kad didieji prekybos tinklai grąžą duoda ne eurais, kaip buvo numatoma, bet dalį grąžino ir litais. Tai sukėlė didelį žmonių nepasitenkinimą“, - sakė F.Petrauskas. Tačiau, pasak jo, ne visais atvejais tai buvo prekybininkų kaltė - pirkėjai mokėjo stambiomis litų kupiūromis, o prekybininkai ne visada turėjo grąžos eurais. 
Už neteisingą kainų litais ir eurais nurodymą sausį skirtos iš viso dvi baudos: 579 ir vos 2 eurų. Didžiausią baudą gavo Vilniuje veikianti Sidaravičiaus odontologijos klinika. Žiniasklaidoje skelbta, kad klinika paslaugų kainas apvalino vartotojų naudai, tačiau F.Petrausko teigimu, įvyko priešingai.

„Apvalinimas buvo nedaug, bet ne vartotojo naudai“, - spaudos konferencijoje tvirtino tarnybos vadovas.

Priežiūros institucijos sausį atliko 2089 patikrinimus, per kuriuos nustatyta 112 pažeidimų, arba 5,4 proc. patikrinimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

lupa daug

100euru plomba gaunasi.kodel ju niekas netikrina nesuprantu.visur kainas tikrina o pas juos ne.tegu tikrina privacius kabinetus ju kainas.daro ka nori

SUSIJUSIOS NAUJIENOS