Parama varguoliams padvelkė nusikaltimais | Diena.lt

PARAMA VARGUOLIAMS PADVELKĖ NUSIKALTIMAIS

Parama maistu skurstantiems Lietuvos žmonėms virsta tikru nusikaltimų kamuoliu. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai ėmėsi procesinių veiksmų įtariamų klastojus dokumentus įmonių atžvilgiu.

Kaip pranešė FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė, šį teisėsaugos įstaiga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti bei dokumentų klastojimo.

Tiriamos aplinkybės, susijusios su vieno tiekėjų pateiktais, kaip manoma, suklastotais dokumentais, siekiant neteisėtai gauti Europos Sąjungos paramos lėšas Europos socialinio fondo agentūros įgyvendiname projekte, skirtame suteikiant pagalbą labiausiai skurstantiems asmenims Lietuvoje.

Trečiadienį ir ketvirtadienį buvo atliekami suplanuoti procesiniai veiksmai. Teigiama, kad vyko kratos.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Siekdami nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, išsamesnės informacijos FNTT darbuotojai nepateikė, jie net neužsiminė, kokiame mieste vykdė procesinius veiksmus.

Parama maistu išties vis dvelkia negerais kvapais. Šią vasarą bendrovės "Grūstė" fondui pateikti ir varguoliams išdalinti žuvų konservai pasirodė esantys netinkami valgyti.

Birželio 20 d. Europos socialinio fondo agentūra pristatė šiose savivaldybėse dalintų skardinių pavyzdžius į laboratoriją tyrimams, kurių metu buvo tiriama, ar žuvų konservai atitinka kokybės reikalavimus bei techninėje specifikacijoje nurodytus parametrus.

Atlikti tyrimai parodė, kad dvi konservų partijos yra nepriimtinos vartotojui. Tai patvirtinta oficialia išvada.

Žuvų konservų dalinimas buvo nedelsiant sustabdytas visoje Lietuvoje, o projekto partnerių paprašyta skubiai informuoti gyventojus apie esamą situaciją ir paprašyti paramos gavėjų žuvų konservų nevartoti.

Dėl šio fakto fondas nutraukė su "Grūste" vieneriems metams sudarytą ir dabar jau besibaigiančią sutartį.

Tačiau dėl šio veiksmo bus bylinėjamasi teismuose.

Vasarą, kai buvo patvirtinta bloga konservų kokybė, pranešta ir apie tai, kad tyrimą pradėjo FNTT. Tiesa, tada nedetalizuota, kuo įtariama pagarsėjusi bendrovė.

Ar FNTT pareigūnai šią savaitę lankėsi ir "Grūstėje", šios įmonės atstovai neatsakė.

Administratorė primygtinai patarė siųsti klausimus bendruoju įmonės paštu, nors anksčiau į siunčiamus klausimus nė karto neatsakė.

Įmonės generalinis direktorius Deivydas Vyniautas neatsiliepė nei laidiniu nei mobiliojo ryšio telefonu.

Kiti įmonės darbuotojai nepratarė nė žodžio, tikino, kad kalbėti gali tik įmonės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

A

Šiose akcijose geriau nedalyvauti nes SĄŽINĖS TEN NERASI NEI UŽ GRAŠĮ

Sandelis

Taip grustė ir vakar buvo atliekamos kratos

Nežiniukas

nuo kada Grūstė gamina žuvų konservus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS