„Regitra“: atpigs valstybinio registracijos numerio ženklai | Diena.lt

„REGITRA“: ATPIGS VALSTYBINIO REGISTRACIJOS NUMERIO ŽENKLAI

Atvirą konkursą dėl valstybinio registracijos numerio ženklo plokštelių ir lentelių su valstybiniu registracijos numeriu pirkimo laimėjo UAB „Baltic Sign“. Įmonė pasiūlė 34 proc. mažesnę kainą nei kitų konkurso dalyvių kainų vidurkis.

Spalio 18 d. „Regitra“ paskelbė atvirą konkursą, kuriuo, atsižvelgdama į poreikį, siekė įsigyti apie milijoną registracijos numerio ženklo plokštelių bei sudaryti 36 mėnesių sutartį su konkursą laimėjusiu tiekėju. Prieš tai buvęs vienas pirkimas buvo išskaidytas į du: numerių gamybos ir jų utilizavimo.

Standartizacijos departamentui nusprendus panaikinti valstybinio registracijos numerio standartą, „Regitra“ išreiškė pageidavimą iš esmės atnaujinti valstybinio registracijos numerio plokštelių reikalavimus. Naujuose reikalavimuose atsirado didesnė tolerancija šrifto paklaidoms, atspindinčios plėvelės vandens ženklams bei kt. Taip pat atsisakyta hologramos lipdukų nuolatinės registracijos numerio ženklų plokštelėse.

Naujieji techniniai valstybinio registracijos numerio ženklų reikalavimai plokštelėms buvo rengiami itin kruopščiai ir atsakingai, kad būtų užtikrintas aukštas apsaugos lygis, atsisakant šiandien nebeaktualių ir perteklinių reikalavimų. Minėti reikalavimai įsigalios nuo kitų metų balandžio 1 d.

„Atnaujindami valstybinio numerio ženklų reikalavimus, siekėme sudaryti tokias sąlygas, kad konkurse dalyvautų daugiau tiekėjų ir galėtume savo klientams pasiūlyti kuo patrauklesnes kainas. Abu išsikelti uždaviniai įgyvendinti su kaupu“, - sako „Regitra“ Veiklos departamento direktorius Darius Jurgutis.

Atvirame konkurse dalyvavo 4 įmonės: UAB „Baltic Sign“, UAB „Lodvila“, UAB „NBCS“ ir EHA Hoffmann International GmbH. Laimėtojai buvo renkami remiantis mažiausios kainos kriterijumi. UAB „Baltic Sign“ pasiūlė 34 proc. mažesnę kainą nei kitų tiekėjų kainų vidurkis.

„Šiandien pasakyti, kiek konkrečiai atpigs bendrojo naudojimo valstybinio registracijos numerio ženklai, sunku, nes dar neįvyko plokštelių utilizavimo pirkimas. Tačiau, pirminiais skaičiavimais, galime prognozuoti, kad kitų metų antroje pusėje savo klientams galėsime pasiūlyti mažesnes kainas“, - teigia D. Jurgutis.

Pernai įmonė buvo įsigijusi 406 555 vienetus ženklų plokštelių, iš jų bendrojo naudojimo - 396 183, diplomatinių - 221, laikinųjų numerio ženklų plokštelių - 2 909, istorinių transporto priemonių - 399, elektromobilių - 460, lengvųjų automobilių taksi - 2 992, lentelių su valstybiniu registracijos numeriu - 3 391.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS