Sezoninis darbas: ir uždarbis, ir nebrangus poilsis prie jūros | Diena.lt

SEZONINIS DARBAS: IR UŽDARBIS, IR NEBRANGUS POILSIS PRIE JŪROS

  • 4

Vasara nemažai daliai žmonių yra ne tik atostogų metas, bet ir gera galimybė užsidirbti, nes kurortuose atsiranda daug papildomų darbo vietų. Studijuojančiam ar dar mokykloje besimokančiam jaunimui tai labai patrauklus būdas turėti savų pajamų, pajausti finansinę laisvę arba žengti pirmus sėkmingos karjeros žingsnius.

Pasidžiaugia jūra ir užsidirba

Margarita Mockutė jau trečius metus darbuojasi Palangoje esančioje "Maximoje". "Šioje parduotuvėje dirba tėčio žmona. Ji ir papasakojo apie galimybę įsidarbinti šioje parduotuvėje. Tada buvau moksleivė ir norėjau užsidirbti pinigų, pajausti laisvę", – prisimena mergina, šią vasarą vėl įsidarbinusi "Maximoje".

Mergina prekiauja tiek kasoje, tiek darbuojasi parduotuvės salėje. Atidirbusi keturias dienas ji po to gauna tiek pat išeiginių, o darbo metu – pietus. Laisvu metu mėgaujasi kurorto gyvenimu: eina prie jūros, maudosi, pramogauja. "Kai kurios bendradarbės, kurios irgi atvykusios laikinai, net ir prieš darbą arba po jo dar spėja nueiti prie jūros", – sakė M.Mockutė.

Ji pabrėžė, kad dar vienas svarbus darbo "Maximoje" pranašumas – nemokama nakvynė. "Tokiu būdu pavasaroju prie jūros ir dar užsidirbu", – džiaugėsi M.Mockutė.

Mėgaujasi Nidos grožiu

Šiuo metu Kaune farmaciją studijuojanti Kamilė Juodeikytė nuo paauglystės vasaromis vyksta į Nidą ir dirba ten veikiančioje "Maximoje". "Būdama dar moksleivė norėjau užsidirbti pinigų, – prisimena ji. – Tada surasti darbą padėjo mama, o kitomis vasaromis kitur nė neieškojau, nes čia siūlomas labai palankus darbo grafikas. Tai buvo ypač svarbu baigiant mokyklą, stojant į aukštąją ir studijuojant."

Laikinas sezoninis darbas ne tik leidžia žmonėms papildomai užsidirbti, bet ir atveria karjeros galimybes.

Sezoninis darbas kurorte sudomina ir turinčiuosius nuolatinius darbus. Antai Visagino "Maximoje" dirbanti Teresa Artiom vasarą paprašo ją įdarbinti Nidoje. "Prieš penkerius metus, kai renovuoti buvo uždaryta parduotuvė Visagine, nusprendžiau dirbti Nidoje. Man visada patiko jūra, medžiai, apskritai poilsis gamtoje. Visa tai čia radau su kaupu, todėl ir kitomis vasaromis prašau perkelti dirbti į Nidą", – pasakojo T.Artiom.

Pirmas karjeros laiptelis

Laikinas sezoninis darbas ne tik leidžia žmonėms papildomai užsidirbti, bet ir atveria karjeros galimybes – po vasaros darbų nemaža dalis sezoninių darbuotojų pasilieka "Maximoje" ir sėkmingai tęsia karjerą. Pavyzdžiui, jaunas vaikinas 2016 m. atėjo dirbti laikinai krovėju, o šiuo metu jis jau didžiausio formato parduotuvės "Maxima XXX" pamainos viršininko pavaduotojas. "Esame didžiausias šalies darbdavys ir atsakingai žiūrime į žmonių, ypač jaunimo, užimtumo didinimą", – pažymėjo "Maximos" personalo departamento direktorė Margarita Plešakienė.

Vasaros sezono metu daugiausia darbuotojų ieškoma poilsiautojų pamėgtuose pajūrio kurortuose – Nidoje ir Palangoje. Papildomos pagalbos reikia ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, taip pat Druskininkuose bei Molėtuose.

"Maxima" užtikrina visas socialinės garantijos, skiria nemokamus pietus, leidžia rinktis dirbti slenkančiu darbo grafiku, sudaro galimybes pratęsti darbą įmonėje ir vasaros sezonui pasibaigus.

GALERIJA

  • Sezoninis darbas: ir uždarbis, ir nebrangus poilsis prie jūros
  • Margarita Plešakienė
"Maximos" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nesvarbu

Pati dirbu maxsimoje zinau kas kaip vyksta, jei moki i subine sulisti tapsi net ir direkturiu o jei nemoki tai net ir vadybos pareigu negausi. Tikrai taip gerai ten nera kaip aprasuta, tik pamirso pridurti kai atostogu ar biliotini zmogus iseina dirbi net po 5 ir 6 dienas. Buvau atidirbus 193valandas algos gavau 460 uz biliotini 3savaiciu 450, kiekviena maxsima savo ikaini turi.

888

Teko 11metu dyrbt maxima tinkle.. Jokio pareigybiu didinimooo, net negalvok.... Man taip atrodo kad pareigybes issidalina savi tarp savu!!! Nei algu didinimo nera, nors sutartyje parasyta kad kas pusmety privalo didet. Kelia kai vyriausybe liepia pakelt ant keletos ewro. Kodel ten visi visi tyli, negi zmones tiek verti???

Jaunuolis

Darbdaviams.Noriu dirbti,uždarbis nereikalingas.Tik nesusimuškit please.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS