„Small Planet Airlines“ iškelta bankroto byla | Diena.lt

"SMALL PLANET AIRLINES" IŠKELTA BANKROTO BYLA

  • 1

Finansinių sunkumų kamuojamai užsakomųjų skrydžių bendrovei "Small Planet Airlines" iškelta bankroto byla.

Registrų centro duomenimis, bankroto bylą Vilniaus apygardos teismas bendrovei iškėlė sausio 7 dieną.

Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo gruodžio 7 dieną kreipėsi "Small Planet Airlines" generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris. Tuomet teigta, kad į teismą dėl bankroto bylos kreiptasi norint apsaugoti kreditorių interesus, nes Civilinės aviacijos administracijai (CAA) lapkričio pabaigoje sustabdžius bendrovės licenciją, "Small Planet Airlines" nebegauna pagrindinių savo pajamų.

"Small Planet Airlines" licenciją CAA sustabdė nuo lapkričio 29 dienos, o lapkričio 28 dieną Vilniaus apygardos teismas atmetė "Small Planet Airlines" prašymą iškelti įmonei restruktūrizavimo bylą.Teismas pareiškė, jog finansinių sunkumų kamuojama bendrovė nepateikė dokumentų, rodančių realią jos finansinę padėtį, neatskleidė duomenų apie turtą, nepagrindė veiklos tęstinumo.

"Sodros" duomenimis, šiuo metu bendrovėje yra likę vos 40 darbuotojų, kai dar spalio pabaigoje dirbo 334 apdraustieji darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis Petkus...

gaila... godūs lietuviai iškėlė bendrovei krūvą jieškinių dėl reisų vėlavimo... taip gerai buvo organizuota veikla, geras maitinimas lėktuvuose... tai tie keliautojų jieškiniai tapo nepakeliama našta bendrovei... gaila lietuviškos bendrovės...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS