Teismas: Alytaus valdžia privilegijavo „Litesko“ | Diena.lt

TEISMAS: ALYTAUS VALDŽIA PRIVILEGIJAVO "LITESKO"

Alytaus valdžia, 2005 metais nusprendusi 10-čiai metų pratęsti sutartį su Prancūzijos koncerno "Veolia" valdoma šilumos tiekimo įmone "Litesko", o vėliau ją keitusi, ribojo konkurenciją, nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) liepos 14 dieną atmetė "Litesko" skundą ir paliko galioti pernai kovą Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) priimtą sprendimą, pranešė Konkurencijos taryba.

Teismas konstatavo, Alytaus miesto savivaldybė, pratęsusi šilumos tinklų modernizavimo sutartį dar papildomiems 10 metų ir suteikusi galimybę pasilikti dalies investicijų nuosavybę privilegijavo "Litesko". Pirminėse konkurso taisyklėse buvo numatytas 15 metų sutarties terminas be galimybės jį pratęsti, o pasibaigus sutarčiai naujai sukurtas turtas turėjo būti grąžintas.

Tyrimą atlikusi Konkurencijos taryba 2015 metų rugsėjį pripažino, kad Alytaus miesto savivaldybės sprendimai sukūrė skirtingas konkurencijos sąlygas ūkio subjektams, norėjusiems dalyvauti miesto šilumos ūkio modernizavimo procese ir pažeidė sąžiningos konkurencijos principus.

"Litesko" ir Alytaus savivaldybė 15 metų trukmės sutartį pasirašė 2001 metais, o 2005 metais ji pratęsta dar 10 metų - nuo 2016 metų iki 2026 metų, dar po dvejų metų - 2007-aisiais - ji buvo pakeista.

Alytaus savivaldybė teisme iš "Litesko" bando prisiteisti 14,227 mln. eurų žalą: 8,315 mln. eurų dėl per didelių šilumos kainų, o 5,912 mln. eurų - už nepanaudotus ir parduotus apyvartinius taršos leidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS