Teismas grąžina E. Bėrontą vadovauti Nacionalinei mokėjimo agentūrai | Diena.lt

TEISMAS GRĄŽINA E. BĖRONTĄ VADOVAUTI NACIONALINEI MOKĖJIMO AGENTŪRAI

  • 3

Sausio mėnesį iš vadovo pareigų Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) atleistas Erikas Bėrontas turi būti grąžintas į Europos Sąjungos (ES) paramą skirstančią instituciją, nusprendė teismas. Tai, remdamasis žemės ūkio ministru, pranešė portalas 15min.lt.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį taip pat  įpareigojo E.Bėrontui sumokėti kompensaciją už pravaikštas.

„Toks yra teismo sprendimas ir mes jį privalėsime vykdyti. Paties teismo sprendimo negaliu komentuoti“, – portalui sakė Giedrius Surplys. BNS su ministru trečiadienį vakare nepavyko susisiekti.

BNS primena, kad tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausio pradžioje paskyrė E. Bėrontą vadovauti NMA antrai kadencijai, nors pastarasis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas teisėsaugos tyrime dėl beveik 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo.

B. Markausko sprendimas paskirti E. Bėrontą buvo sulaukęs šalies vadovų kritikos. Ministras vėliau aiškino gavęs papildomos informacijos apie E. Bėrontą ir sausio viduryje jį atleido.

NMA vadovo konkursą yra laimėjęs jos direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas, tačiau į šias pareigas jis kol kas nėra paskirtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

geda

o kas atsakys uz tokias nesamones ogi kaip visuomet kaltu nera ir nebus o sumokesim mes

Anonimas

Teisybe nugalejo

litchujanijos teismas tare;-

eik sunau mano, vogt toliau.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS