Teismas: „Lewben Investment Management“ neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų | Diena.lt

TEISMAS: „LEWBEN INVESTMENT MANAGEMENT“ NEATITINKA NACIONALINIO SAUGUMO KRITERIJŲ

  • 0

Investicijų bendrovei „Lewben Investment Management“, planavusiai su biurų kompleksu „Verslo trikampis“ susijusį sandorį, teismuose nepavyko panaikinti vyriausybinės komisijos sprendimo, jog įmonė neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė „Lewben Investment Management“ skundą ir paliko galioti įmonei nepalankų Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą.

Apie LVAT sprendimą BNS pranešusi teismo atstovė Neringa Lukoševičienė daugiau informacijos sakė negalinti pateikti, nes teismo posėdis buvo uždaras.

„Lewben Investment Management“ skundą šių metų balandį atmetusio VAAT atstovė Sigita  Jacinevičienė-Baltaduonė BNS tuomet teigė, kad teismo nuomone, Vyriausybės komisijos sprendimas, jog prašymas leisti įsigyti 100 proc. investicinės bendrovės akcijų neatitinka nacionalinio saugumo interesų, yra pagrįstas ir priimtas vadovaujantis įstatymo nuostatomis.

„Lewben Investment Management“ ketino įsigyti uždaro tipo informuotiesiems investuotojams skirtą investicinę bendrovę „Prosperus Real Estate II“, kuri šiuo metu jau pervadinta į „LIM Verslo trikampio NT fondas“. Remdamasi Valstybės saugumo departamento (VSD) pateikta informacija, Vyriausybės Potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisija pernai rudenį nedavė leidimo sandoriui.

VSD BNS yra patvirtinusi, kad vyriausybinė komisija 2017-ųjų rugsėjį neigiamą sprendimą priėmė remdamasi departamento pateikta informacija, kurioje taip pat yra minima kylanti rizika dėl ryšių su ES ir NATO nepriklausančių šalių asmenimis.

„Lewben Investment Management“ nuo praėjusių metų lapkričio yra „LIM Verslo trikampio NT fondo“ valdymo bendrovė. Šiemet birželį skelbta, kad „LIM Verslo trikampio NT fondas“ iš nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „MG valda“ už neskelbiamą sumą įsigijo biurų kompleksą „Verslo trikampis“ valdančios to paties pavadinimo įmonės akcijas.

Registrų centro duomenimis, vienintelė „Lewben Investment Management“ akcininkė yra Rita Kavaliauskienė, tuo metu „LIM Verslo trikampio NT fondą“ valdo 9 akcininkai, iš jų didžiausia – buvusio „MG valdos“ bendraturčio Rolando Vingilio šeimos bendrovė „Extera Baltic“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS