„Telia“ išjungia skaitmeninę antžeminę televiziją | Diena.lt

„TELIA“ IŠJUNGIA SKAITMENINĘ ANTŽEMINĘ TELEVIZIJĄ

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ praneša išjungianti skaitmeninę antžeminę televiziją.

Anot bendrovės, nuo trečiadienio išjungiama dalis siųstuvų, o paskutinės transliacijos bus nutrauktos iki rugsėjo pabaigos.

„Anuomet analoginę televiziją pakeitusi skaitmeninė televizija pasiūlė geresnę vaizdo kokybę, aukštesnę raišką, TV kanalų gidą ir kelis kitus privalumus, tačiau ji nė iš tolo neprilygsta išmaniajai televizijai (IPTV) ir nebegali patenkinti šiuolaikinio žiūrovo poreikių. Tai viena iš priežasčių, kodėl skaitmeninės antžeminės televizijos žiūrovų skaičius kasmet menksta, o IPTV - auga“, - sako „Telia“ priklausančios šviesolaidžio bendrovės „Zitius“ vadovas Havalas van Drumptas.

Anot pranešimo, nuo trečiadienio „Telia“ nutraukia mokamų skaitmeninės antžeminės televizijos kanalų retransliaciją Alytuje, Biržuose, Ignalinoje, Kėdainiuose, Marijampolėje, Raseiniuose, Telšiuose, Ukmergėje ir Utenoje. Po kelių savaičių numatoma išjungti Panevėžio rajone esančius siųstuvus, vėliau - Klaipėdos rajone. Rugsėjį bus nutrauktos transliacijos Šiaulių, Kauno ir Vilniaus rajonuose.

Nurodoma, kad šiuo metu „Telia“ išmaniąją televiziją žiūri daugiau nei 215 tūkst. šeimos ūkių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rolka

Na žinoma, taip bus galima daugiau gauti pelno... kaimo zmogui vienodai tas jų išmanusis... norima viska kontroliuoti ir uz viska moketi...

O

kas ta Telia? Ar ji išjungia, ar įjungia man vienodai.

Sava

Nors pavadinimas ir pakeistas, bet vis tiek TELEKOMO ausys kyšo. Vartotojas nesvarbu tik pinigai. Su tokia logika ir bankrotas netoli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS