Turto banko vadovo konkursą laimėjo „Sodros“ vadovas M. Sinkevičius | Diena.lt

TURTO BANKO VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO „SODROS“ VADOVAS M. SINKEVIČIUS

  • 4

Valstybės nekilnojamojo turto valdytojo Turto banko vadovo konkursą laimėjo „Sodros“ vadovas 39-erių Mindaugas Sinkevičius. Konkurse dalyvavo 6 pretendentai iš 10 pareiškusių norą, pranešė Finansų ministerija.

„Siekiame, kad Turto bankas būtų profesionali, moderni, teikianti aukštos kokybės valstybės nekilnojamojo turto valdymo ir priežiūros paslaugas įmonė. Tokius tikslus keliame ir naujajam vadovui, kuriuos, tikiu, jam pavyks įgyvendinti“, – pranešime sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Tai, kad Turto banko vadovo konkursą laimėjo M. Sinkevičius, BNS anksčiau pranešė informuoti šaltiniai.

M. Sinkevičius teigė šiuo metu nenorintis komentuoti savo planų Turto banke, nes dar turi užbaigti „Sodroje“ pradėtus darbus.

„Artimiausią mėnesį aš dar dirbsiu „Sodroje“, todėl esu susikoncentravęs į čia pradėtus darbus – turime daug darbų ir iššūkių. Apie laukiančius darbus Turto banke galėsiu pakomentuoti, kai pradėsiu eiti naujas pareigas“, – BNS sakė M. Sinkevičius.

Antroji M. Sinkevičiaus kadencija „Sodros“ vadovo poste baigsis lapkričio 23 dieną. 2010 metais jis laimėjo konkursą, o antrai kadencijai 2014-aisiais buvo paskirtas socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimantos Pabedinskienės įsakymu.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė BNS sakė, kad netrukus bus skelbiamas naujo „Sodros“ vadovo konkursas. Jį tikimasi išrinkti laiku, iki dabartinio vadovo kadencijos pabaigos.

M. Sinkevičius turi medicinos gydytojo kvalifikaciją ir patirtį, yra viešųjų įstaigų administravimo ir naujosios viešosios vadybos magistras.

M. Sinkevičius 2016 metais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime dėl viešųjų pirkimų buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. Tokiu statusu apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. „Sodra“ antradienį informavo BNS, kad specialaus liudytojo statusas M. Sinkevičiui panaikintas.

Įtarimai tuomet buvo pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui ir bendrovės „Alna“ vadovui Tomui Milakniui. Anot STT, įtariama, kad „Sodros“ skelbtame konkurse neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. „Sodros“ teigimu, šiuo metu D. Kumpis pas juos jau nebedirba.

Turto banko vadovo konkursas skelbtas jau trečią kartą. Ankstesnio konkurso reikalavimas turėti ne mažiau kaip trejų metų vadovavimo patirtį dabar sušvelnintas iki dvejų metų.

Naujas vadovas turėtų pakeisti 2017 metų lapkritį iš posto pasitraukusį Vaidotą Aleksių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dovydas

Mano vardas yra Dovydas, aš gyvenu Astūrijoje, aš esu gydytojas, ir aš džiaugiuosi jums visiems pasakius, kad gavau Jameson Finance paskolą išsiplėsti savo ligoninę. Nedvejodami kreipkitės į juos už bet kokią pasirinktą paskolą, kompanijos "whatsapp" numeris yra +12512704243 arba galite parašyti Theodorą tiesiogiai el. Paštu: theodorejamesonfinance@gmail.com

Bapke

Alna laimejo jam nauja darba? Ar tiesiog Sinkeviciai visur tinka :) o jei rimtai, tai eilinis konkursas del akiu. Valdybai kuri rinko geda

Jo

"Laimėjo" būtina rašyti kabutėse
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS