Už vartotojų klaidinimą „Maximai“ skirta 15 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

UŽ VARTOTOJŲ KLAIDINIMĄ „MAXIMAI“ SKIRTA 15 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 19

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už vartotojų klaidinimą skelbiant prekių kainas ir taikomas nuolaidas „Maximai“ skyrė 15 tūkst. eurų baudą.

Vartotojai skundėsi, kad jiems nebuvo pritaikytos skelbiamos nuolaidos, lentynose trūko akcinių prekių. „Maxima“ jų skundus aiškino žmogiškosiomis arba techninėmis klaidomis, kai parduotuvės darbuotojai nespėjo laiku pakeisti kainų prekių lentynose, ar prekės nebuvo įtrauktos į sąrašus produktų, kuriems taikomos nuolaidos.

Kadangi per metus „Maxima“ įstatymą pažeidė du kartus, už vartotojų klaidinimą turės sumokėti 15 tūkst. eurų baudą.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė atkreipė dėmesį, kad ir VVTAT sprendime kalbama apie pavienes klaidas, o ne didelio masto ar daugkartinius neatitikimus.

„Mūsų įmonėje dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų komanda, kuri kasdien aptarnauja daugiau nei pusę milijono pirkėjų. Statistiškai vienoje vidutinio dydžio „Maximoje“ per savaitę pakeičiame bene dviejų tūkstančių prekių kainas. Tad tūkstančiams mūsų darbuotojų kasdien rankomis pakeičiant šimtus kainų etikečių, nors ir labai gaila, retsykiais įsivelia tikrai netyčinių, žmogiškųjų klaidų. Reputacinė jų kaina įmonei – milžiniška – juk abejojama mūsų sąžiningumu“, – komentuoja E. Dapkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

VISKO BUNA

kazin kodėl niekas nekontroliuoja ten dirbanciuju darbo valandu.Juk istatymas leidzia tik 9 darbo valandas,o kas buna faktiskai,o uz virsvalandzius neteko girdeti kad kam sumoketu.Pries diena parsinesiau tikrai nelabai sviezia malta mesa is hiper max.

Silva

Ponia Dapkiene matyt nesikiša nosies iš kabineto todėl nezino realios padeties, o gal apsipirkimą kitame tinkle.O dėl betvarkės,tai neteko girdėti,kad jie pripažintų,kad sukčiauja.Sugalvoja kokia nesąmonė ir teisinasi

Ilona

As pati dirbus maximoj 3 metus,patikekit koks ten pragaras,o alga buvo 300 euru,4 dienas atidirbdavau o 5 diena ryte jau per iseigene is lovos atsikelti negalejau nuo skausmo koju ir t.t reikalauja velnias zino ko o mokiet uz perdirbtas valandas,nekada negavau per 3 metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS