„Vilniaus prekyba“ prašo atlyginti žalą | Diena.lt

„VILNIAUS PREKYBA“ PRAŠO ATLYGINTI ŽALĄ

„Vilniaus prekyba“ kartu su susijusia bendrove „Leksita” ir keturiais fiziniais asmenimis - Nerijumi Numavičiumi, Vladu Numavičiumi, Ignu Staškevičiumi ir Mindaugu Bagdonavičiumi - pateikė ieškinį Vilniaus apygardos teismui prašydama atlyginti turtinę ir neturtinę žalą dėl Mindaugo Marcinkevičiaus 2015 metais paskelbtų tikrovės neatitinkančių teiginių apie tariamą mokesčių vengimą.

Patirtą žalą „Vilniaus prekyba” įvertino 1,1 mln. eurų, pagrindinis akcininkas Nerijus Numavičius - 300 tūkst. eurų, UAB „Leksita” - 100 tūkst., Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius ir Mindaugas Bagdonavičius - po 50 tūkst. eurų.

„Šis kreipimasis yra tęsinys jau kurį laiką vykstančio teisminio proceso, kuriuo prašome teismo pripažinti, kad Mindaugo Marcinkevičiaus 2015-aisiais viešai paskleista informacija dėl tariamo mokesčių vengimo neatitinka tikrovės bei pažeidžia dalykinę reputaciją, žemina garbę ir orumą. Nors vykstanti byla dar nėra pasibaigusi, kreipiamės dėl patirtos žalos atlyginimo jau dabar, nes terminą žalos reikalavimo pareiškimui riboja įstatymai. Šio naujai teikiamo ieškinio svarstymas turėtų būti sustabdytas, kol bus išnagrinėta pagrindinė byla, kurioje prašome pripažinti neatitinkančiais tikrovės Mindaugo Marcinkevičiaus melagingus kaltinimus”, - teigia „Vilniaus prekybos” atstovas Vaidotas Cucėnas.

Teigiama, kad 2015 m. M. Marcinkevičiaus viešai mesti kaltinimai pakenkė „Vilniaus prekybai” ir jos reputacijai.

„Remiantis šiais melagingais teiginiais apie neva slėptus mokesčius buvo pradėtas ne vienas tyrimas, tačiau nebuvo nustatyta jokių pažeidimų. M. Marcinkevičiaus nuolatiniai skundai įvairioms institucijoms, inicijuojamos civilinės bylos bei viešai spaudoje metami kaltinimai yra „ramybės mokesčio” reikalavimas, turintis vienintelį tikslą - bet kokiomis priemonėms daryti spaudimą, siekiant gauti kuo didesnę kainą už savo akcijų paketą”, - sako V. Cucėnas.

Dėl šmeižto teismuose šiuo metu nagrinėjamos dvi bylos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Piktas

Tegul darbuotojams atlygina neprimokėtus atlyginimus už viršvalandžus ,krovimo darbus,ir sugadytas sveikatas nuo per didelio krūvio!

v a r g š e l i s užjauskim

kruopų ir koncervų daug prekybcentris užderėjo paaukos varkstančiam nepaliks badaut

Anonimas

Tegul vilniaus spekuliantai atlygina zala Lietuvai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS