VPT: Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pažeidė įstatymą | Diena.lt

VPT: LIETUVOS HIDROMETEOROLOGIJOS TARNYBA PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), atlikusi pirkimo vertinimą nustatė, kad Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba radiacijos matavimo sistemas pirko pažeisdama Viešųjų pirkimų įstatymą bei įpareigojo ją nutraukti pirkimo procedūras.

Pagal tarnybos pranešimą leisdama tiekėjui patikslinti siūlymą taip, kad pirkimo dokumentų reikalavimų neatitinkantis siūlymas taptų atitinkančiu, perkančioji organizacija pažeidė įstatyme įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus.

Aiškinama, kad, paskelbus pirkimą, buvo gauti dviejų įmonių pasiūlymai: įmonės, vykdančios veiklą informacinių ir ryšio technologijų bei inžinerinių sprendimų srityse, „Elsis TS“ ir laboratorinių reagentų, reikmenų, įrangos bei baldų tiekimo bendrovės „Labochema LT“. Abu pripažinti atitinkantys reikalavimus.

„Perkančiosios organizacijos Viešųjų pirkimų komisija, nustačiusi, kad „Labochema LT“ pasiūlytų UVS-A-T, UVS-B-T ir UVS-E-T radiometrų nėra oficialiame gamintojo puslapyje, o pateikta brošiūra yra 2016 metų, tiekėjo paprašė pateikti raštišką gamintojo patvirtinimą, kad nurodyti radiometrų modeliai bus pagaminti ir nebus siūlomi panaudoti ar atnaujinti, taip pat paprašė paaiškinti, patikslinti techninius pasiūlymo duomenis, kurie nebuvo nurodyti pateiktame pasiūlyme.

„Labochema LT“ pasiūlymo patikslinime nurodė, kad siūlant radiometrus esą „įsivėlė gramatinė klaida“ ir pasiūlytus modelius paprašė pakeisti į naujus - SUV-A, SUV-B ir SUV-E. Kai perkančioji organizacija paprašė patikslinti techninių parametrų duomenis, kurių tiekėjas nebuvo nurodęs pateiktame pasiūlyme, „Labochema LT“ pateikė iš esmės naujus duomenis“, - nurodo VPT.

Anot Tarnybos, nors pačios perkančiosios organizacijos ekspertas pažymėjo, kad „Labochema LT“ ne tik pakeitė siūlomos įrangos modelius, bet ir pateikė naujus techninius aprašymus, Viešųjų pirkimų komisija pataisytą tiekėjo pasiūlymą pripažino tinkamu ir kad pateikto pasiūlymo techniniai rodikliai atitinka techninės specifikacijos reikalavimus.

Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinta perkančiosios organizacijos teisė prašyti dalyvių patikslinti, papildyti arba paaiškinti savo pasiūlymus, tačiau draudžiama prašyti, siūlyti arba leisti pakeisti pasiūlymą tokiu būdu, kad pirkimo dokumentų reikalavimų neatitinkantis pasiūlymas taptų atitinkančiu.

Planuojama pirkimo vertė yra 147 tūkst. 566 eurai su PVM. Pirkimas finansuojamas ES lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zelemunčikas

Esu nustebintas,kad Lietuvoje egzistuoja hidrometeorologijos tarnyba.Pagal publikuojamų oro prognozių lygį turėtų būti keli ekstasensai ir šarlatanai.

...

Ach, pirkimai... o pagal antraštę galima buvo suprast kad jau yra įstatymas įpareigojantis meteorologus tik gerą orą prognozuot. ;D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS