VPT: Vilkaviškio valdžia privalo nutraukti sutartį su „Bruneros“ | Diena.lt

VPT: VILKAVIŠKIO VALDŽIA PRIVALO NUTRAUKTI SUTARTĮ SU „BRUNEROS“

  • 2

Vilkaviškio rajono valdžia privalo nutraukti 410 tūkst. eurų vertės sutartis su bendrove „Bruneros“ (buvusi „Kretingos maistas“), tiekiančia maistą mokykloms, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Savivaldybė neskelbė konkurso ir pakvietė pasiūlymą pateikti vienintelį tiekėją, taip pažeisdama įstatymą, pranešė tarnyba. Ji įpareigojo savivaldybę skelbti naują konkursą.

Pasak savivaldybės, 4 sutartys su „Bruneros“ buvo pasirašytos jau anksčiau ir galiojo iki šių metų rugsėjo, jų nutraukti anksčiau laiko esą nebuvo pagrindo, o skelbti konkursą nebuvo techninių galimybių ir laiko – prasidėjus mokslo metams, švietimo įstaigose naujam tiekėjui reikėtų sumontuoti naują įrangą, nes ankstesnė turėtų būti išmontuota.

Anot tarnybos, savivaldybė žinojo, kada baigiasi sutartis, todėl turėjo pakankamai laiko paskelbti konkursą.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė teigė kol kas nežinanti, ar skųs VPT sprendimą teismui. Anot jos, buvo nuspręsta sutartį su „Bruneros“ pratęsti iki kitų metų gegužės pabaigos, kad per vasarą, jei ateitų naujas tiekėjas, jis galėtų įsirengti naują įrangą ir mokiniams nekiltų nesklandumų.

„Iki gegužės mėnesio ir pirkimą būsim įvykdę, ir kartu nepažeisim, kad vaikai užtikrintai būtų maitinami“, – BNS komentavo D. Riklienė.

Tarnyba taip pat nustatė, kad visuose savivaldybės konkursuose laimi ta pati įmonė – „Bruneros“, kuriai sudaromos išskirtinės sąlygos laimėti ir neskelbiamas derybas. 2003–2018 metais įmonė gavo 8,3 mln. eurų vertės Vilkaviškio savivaldybės užsakymų.

Dainų šventės dalyviams praėjusią vasarą maistą tiekusi „Bruneros“, nustačius pažeidimų, gavo 100 tūkst. eurų baudų. Nustatyta, kad „Bruneros“ tiekė per mažas porcijas, maistas kai kada buvo atvėsęs, pristatomas ne pagal suderintą grafiką.

„Kretingos maistas“, pasak portalo 15min.lt, buvo patekęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratin tyrime dėl galimo sukčiavimo, turto pasisavinimo stambiu mastu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, 2014–2016 metais teikiant maitinimą mokykloms ir ligoninėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

IŠ KUR

Labai įdomu, kas nuotraukoje užfiksuota. Čia Brunero maistas? NEJUOKINKIT!

Ko

Kas tas atliekas eda to kretingos maisto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS