Advokatams ginče su „Belaruskalij“ Vyriausybė skyrė 320 tūkst. eurų | Diena.lt

ADVOKATAMS GINČE SU „BELARUSKALIJ“ VYRIAUSYBĖ SKYRĖ 320 TŪKST. EURŲ

  • 4

Vyriausybė skyrė 320 tūkst. eurų advokatų paslaugoms arbitražiniame ginče su Baltarusijos kalio trąšų gamintoja „Belaruskalij“. Vyriausybei jame atstovauja advokatų kontora „Ellex Valiūnas ir partneriai“.

Kaip rašoma Finansų ministerijos parengtame nutarime, lėšos skiriamos pagal pernai lapkritį pasirašytą sutartį už trijų mėnesių paslaugas.

Pernai lapkritį skelbta, kad „Belaruskalij“ prieš Lietuvą pradėjo investicinio arbitražo procesą ir reikalauja atlyginti nuostolius, patirtus dėl sustabdyto trąšų tranzito.

To bendrovė reikalauja po to, kai Lietuvos Vyriausybė užpernai sausį negaliojančia pripažino „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ krovinių gabenimo sutartį – nuo vasario 1-osios kalio trąšų gabenimas per Lietuvą buvo sustabdytas.

Pasak žiniasklaidos,  Baltarusijos trąšų gamintoja reikalauja atlyginti apie 1 mlrd. eurų siekiančius nuostolius.

„Belaruskalij“ tranzitas nuo sienos su Baltarusija iki Klaipėdos uosto vyko ilgiau nei dešimtmetį, jis nutrauktas vasario 1-ąją, Vyriausybei patvirtinus, jog iki 2023 metų pabaigos turėjusi galioti sutartis tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ neatitinka šalies saugumo interesų.

Krovinių vežimo geležinkeliais įmonė „LTG Cargo“ per metus perveždavo apie 11 mln. tonų „Belaruskalij“ trašų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

2 RUTENIS

O tu ne isgama ir nieksas??? Kas tu toks, spresti kas nieksas o kas ne??? Ir dar nori kad tau tie "nieksasi ir isgamos" bapkes uz tranzita moketu??? Eik paprasyk pinigu pas ka mineta priimineji

Rūtenis

Vakarų korporacijos kaip pirko rusišką aliuminį, taip iki šiandien jį ir perka ir dar daug daug ką perka iš rusų, na o lietuviai, norėdami įsiteikti savo šeimininkui, nukirto riebų iždo finansuotoją. Sakiau ir sakysiu- rusija ir baltarusija, tai niekšai ir išgamos, bet kodėl mes, būdami gana silpnos ekonomikos šalimi, turime bėgti priekyje sankcijų lokomotyvo.

tai ANŪKO politiniai darbo " vaisiai", kurie

skaičiuojami milijardais-- tai negi ir Lietuva už tai mokės? --Juk nepagrįstai mokame milžiniškas sumas -- už ANTAVILIŲ kalėjime kalintus kalinius, nors ADAMKUS sako , jog tokio kalėjimo Lietuvoje nebuvo, kalėjimo " nebuvo" , o baudas mokame - kodėl ?--- Ir dar, už tokią ANŪKO kenksmingą veiklą, gali nepakakti apmokėti baudą BALTARUSIJAI -- gresia ž y m i a i svarbesni reikalai --tai prielaida rusams siekti atidaryti SUVALKŲ KARIDORIŲ jungiant Kaliningrado sritį su Baltarusija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS