Ar iš tiesų degalų įsipylus užsienyje nuvažiuojama toliau? | Diena.lt

AR IŠ TIESŲ DEGALŲ ĮSIPYLUS UŽSIENYJE NUVAŽIUOJAMA TOLIAU?

  • 5

Apie Lietuvoje parduodamų degalų kokybę blogų atsiliepimų nedaug. Patikimi, kokybiški ir visų naudojami. Tačiau degalų savybėmis suabejoti kartais verčia toli keliaujančių vairuotojų pasakojimai. Jie sako, kad Vokietijoje, Olandijoje ar Lenkijoje benzino arba dyzelino pripildytas bakas leidžia nuvažiuoti ilgesnį atstumą, nei tiek pat degalų įsipylus Lietuvoje. Ar tai gali būti tiesa?

Degalų kokybę tiriantys specialistai sako, kad logiškai paaiškinti tokių vairuotojų abejonių nepavyktų.

„Tai – tuščios šnekos. Visoje Europoje yra vienodi standartai“, – tvirtina Arvydas Naina, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Rinkos priežiūros planavimo, analizės ir kontrolės skyriaus vedėjas.

Degalų kokybės reikalavimus nustatančios Energetikos ministerijos atstovai teigia, kad kalbėti apie neaiškius mišinius didžiųjų tinklų degalinėse net neverta. Tai būtų nelegalu.

Visoje Europoje galioja vienodi standartai, kuriuos atitikti privalo bet kokios rūšies degalai. Taip pat vykdoma ir Nacionalinė priežiūros programa. Degalinių tinklai apie planuojamą patikrą iš anksto neinformuojami. Atliekami mėginių bandymai.

Jei vairuotojui, įsipylus degalų, kyla įtarimų dėl jų kokybės, visada galima degalinės darbuotojo paprašyti pateikti kokybės pažymėjimą. O pajutus, kad automobilio trauka susilpnėjo, jis ima trūkčioti ir blogai veikti, nedelsiant patariama kreiptis į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Visgi pasitaiko atvejų, kai degalų pardavėjus kaltinti puola techniškai netvarkingų automobilių savininkai. Tokiems žinovai pataria ne ieškoti kaltų, o imti ir pasirūpinti savo transporto priemone.

Taigi jei nenorite sugadinti automobilio variklio, geriau rinkitės patikimą degalinių tinklą. Nors vairuotojai ir pastebi degalų sąnaudų skirtumą, Lietuvoje legaliai parduodami degalai atitinka visus būtinus kokybės rodiklius, tad ir dėl ko nors priekaištauti – priežasčių mažai.

Plačiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vairuotojas

Kada bus tikrinamos degalinės, nes nedapila kurą, tai akyvaizdžiai matosi, kai piliesi į 5 arba 10 litrų talpą.

Justas

Į dujos baką talpos 50 litru įpilama 59 l. Trūksta žodžiu !'!, lietuviai dar ir taip moka!!!! Bakas be dugno????

Zenonas Priekuliškis

Dariau eksperimentą. Prisipyliau pigesnio nuvažiavau į Vilnių ir atgal į Klaipėdą, viskas. Prisipyliau iš kitos kolonelės brangesnio, maršrutas tas pats, greitis toks pats, kuro dar liko porai dienų ir po miestą pasivažinėti. Be to turbūt nuo praeitų metų, namuose Klp. arbatinuką iki vandens užvirimo reikia kaitinti ilgiau. Vandens tiek pat, arbatinukas neužkalkėjęs?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS