„BMW 6 Gran Turismo“ gavo apdovanojimą už geriausią kėbulo formą | Diena.lt

„BMW 6 GRAN TURISMO“ GAVO APDOVANOJIMĄ UŽ GERIAUSIĄ KĖBULO FORMĄ

  • 0

Ekspertai iš viso pasaulio įvertino naująjį „BMW 6 Gran Turismo“ – gracingas automobilis kasmetinėje Bad Nauheime rengiamoje konferencijoje gavo „EuroCar Body Award 2017“ apdovanojimą. Prestižinių apdovanojimų už kėbulo inovacijas komisija buvo sužavėta efektyviomis „Gran Turismo“ išorės formomis bei kėbulo suteikiamais privalumais automobilio keleiviams.

„Šis apdovanojimas – dar vienas įrodymas, kad kurdami naująjį „Gran Turismo“ BMW inžinieriai puikiai suderino dvi svarbias ir viena su kita sunkiai tapatinamas dalis: elegantišką eksterjerą su praktišku interjeru. Naujasis „Gran Turismo“ siūlo ne tik aukščiausios klasės sedanams būdingą važiavimo komfortą, estetiško kupė išvaizdą, bet ir neprilygstamą vairavimo malonumą“, – teigia BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas

Tai jau trečias šiuose nuo 2002-ųjų rengiamuose rinkimuose gamintojo gautas apdovanojimas: 2014-aisiais buvo įvertintas sportinis kupė BMW i8, o 2015-aisiais – reprezentacinis sedanas BMW 7.

Išmanus planavimas

„BMW 6 Gran Turismo“, pristatytas antroje 2017-ųjų pusėje, pakeitė penktos serijos „BMW Gran Turismo“ automobilį. Dėl konstrukcijoje naudojamo aliuminio ir tvirto, bet lengvo plieno, vidutinis „BMW 6 Gran Turismo“ svoris, lyginant su ankstesniuoju modeliu, sumažėjo 150 kilogramų. Vien kėbulas tapo 44 kilogramais lengvesnis.

Be viso to, ženkliai pagerintos ir automobilio aerodinaminės savybės, o tai turi didelę įtaką degalų ekonomijai bei vairavimo malonumui.

„EuroCar Body Award 2017“ komisija kaip itin vertą pagyrimo aspektą pažymėjo galinį „BMW 6 Gran Turismo“ dangtį. Jis pagamintas iš vientiso aliuminio lakšto, o inžinieriai jį suprojektavo taip, kad nereikėtų atskiros vandens nubėgimo sistemos. Dėl to pavyko sumontuoti maksimalų matomumą vairuotojui ir keleiviams užtikrinantį galinį langą. Be to, pro didelį elektra pakeliamą dangtį paprasta įdėti įvairiausius krovinius, o pačio bagažo skyriaus  tūris padidėjo 110 litrų, lyginant su anksčiau gamintu modeliu. Naujojo „Gran Turismo“ bagažinės talpa yra 610 litrų, o nuotoliniu būdu nulenkus galines sėdynes, gali padidėti iki 1 800 l.

„BMW 6 Gran Turismo“ daug pagyrų sulaukė ne tik už lengvesnę automobilio konstrukciją, bet ir daugybę smulkių struktūrinių atnaujinimų – panaudotos technologijos leido praktiškai nedidinant kėbulo išmatavimų padidinti erdvę salone ir užtikrinti aukščiausią saugumo lygį. Naujasis „Gran Turismo“, anot „EuroCar Body Award 2017“ komisijos, yra etalonas kitiems šio segmento automobiliams.

Erdvus interjeras užtikrina patogią kelionę visiems keleiviams, o paaukštinta sėdėjimo pozicija – puikų matomumą. Išmanų sėdynių išplanavimą įrodo tai, jog gale sėdinčių keleivių kojoms vietos – tarsi reprezentaciniame sedane, o erdvė galvai padidėjo, nors automobilio stogas tapo žemesnis. 

Pažangumas

Naujasis „Gran Turismo“ turi technologijų, kurių nebuvo ankstesniame „5 serijos BMW GT modelyje“: tai automatinis artimųjų ir tolimųjų šviesų perjungimas, priešrūkiniai LED žibintai, automatiškai tamsėjantys išoriniai veidrodėliai ir daugelis kitų. Naujausiame „Gran Turismo“ išsaugotos ir patobulintos pažangiausios automobilio parkavimo sistemos. Pastatyti erdvų automobilį į stovėjimo vietą vieni niekai, kai aplinką stebi vaizdo kameros.

Šiame modelyje veikia ir „Remote Control Parking“ sistema – nebereikia sėdėti automobilyje norint jį išvaryti iš garažo ar pastatyti į siaurą stovėjimo vietą. Naujasis „Gran Turismo“ tą padarys pats, nes užteks paspausti mygtuką ant automobilio raktelio.

Vienas svarbiausių BMW prioritetų yra saugumas. Naujasis „Gran Turismo“ aprūpintas pažangiausiomis eismo juostos palaikymo ir autonominio stabdymo sistemomis. Jos užtikrina maksimalų pasitikėjimą savo automobiliu.

Pusė tūkstančio ekspertų

„EuroCar Body“ rinkimų komisijoje dirba 550 automobilių kėbulų ekspertų. Bad Nauheime rengiamoje konferencijoje gilinamasi į automobilių kėbuluose naudojamus techninius sprendimus ir jų pritaikymą masinėje gamyboje. Trejas dienas vykstančių diskusijų metu ekspertai vertina visus naujus automobilius, juos lygina. Galiausiai, pagal kėbulų specialistų pateiktus sprendimus, išrenkami nugalėtojai.

Šiemet pirmą kartą rinkimų istorijoje apdovanojimai buvo du: vienas skirtas geriausią kėbulą turinčiam serijinės gamybos automobiliui, kitas – „premium“ segmento atstovui. „BMW 6 Gran Turismo“ tapo nugalėtoju ne tik „premium“ segmente, bet ir aplenkė visus kitų klasių konkurentus – buvo pripažintas absoliučiai geriausią kėbulą turinčiu automobiliu. Naujasis „Gran Turismo“ įvertintas geriausiai trijose iš keturių vertintų kategorijų bei viso surinko 39,1 tašką iš 50 galimų.

Pasak M. Daujoto, Lietuvoje šio modelio kaina prasidės nuo 65 730 EUR, į salonus Lietuvoje atvyks lapkritį.

GALERIJA

  • „BMW 6 Gran Turismo“ gavo apdovanojimą už geriausią kėbulo formą
  • „BMW 6 Gran Turismo“ gavo apdovanojimą už geriausią kėbulo formą
  • „BMW 6 Gran Turismo“ gavo apdovanojimą už geriausią kėbulo formą
  • „BMW 6 Gran Turismo“ gavo apdovanojimą už geriausią kėbulo formą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS