Danija nori uždrausti pardavinėti benzinu ir dyzelinu varomus automobilius | Diena.lt

DANIJA NORI UŽDRAUSTI PARDAVINĖTI BENZINU IR DYZELINU VAROMUS AUTOMOBILIUS

Danija, nuo 2030 metų uždrausdama pardavinėti automobilius su dyzeliniais ir benzininiais varikliais, sieks skatinti elektromobilių naudojimą. Nuo 2035-ųjų į gatves neturėtų išriedėti ir nauji hibridiniai automobiliai, antradienį parlamentui sakė ministras pirmininkas Larsas Lokkė Rasmussenas, praneša agentūra „Reuters“.

Jei šią iniciatyvą įgyvendintų, Danija pasektų Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pavyzdžiu. Šios jau paskelbė, kad nuo 2040 metų bus draudžiami nauji dyzelinu ir benzinu varomi automobiliai. Tačiau L. L. Rasmussenas pripažino, kad tikslas yra sunkiai pasiekiamas.

Vyriausybė Kopenhagoje savo planus parlamentui ketina pristatyti kitą savaitę. Ji sulaukė kritikos, kai 2016 metais padidino mokesčius elektromobiliams ir taip sumažino jų pardavimus.

Danija buvo viena lyderių vėjo energijos naudojimo srityje. Ji nori iki 2050-ųjų atsisakyti iškastinių energijos išteklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Tegul savo kiaules parsiveža į Daniją!

Anonimas

Norėti sveika ir nieko nekainuoja..... Pradžiai iki 30, ų dagyventi reikia... O čia jau klounams kaip ir su ale dyzelių draudimų Vokietyjoje purvasklaidą lengva ranka iš serijos metą idėja uždrausti visa tai Lietuvoje jau kitais metais... Klounai žiurėk jau rimtai naudodami mūsų mokesčių mokėtojų pinigus ryt pradės uoliai seime tai svarstytį.... :D

vvv fon l

Danijoje nevagiu valdzia.Gal ir pasieks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS