Elektromobilių tinklo plėtra vėluoja | Diena.lt

ELEKTROMOBILIŲ TINKLO PLĖTRA VĖLUOJA

Šių metų pradžioje šalies keliuose turėjo išdygti dešimt naujų elektromobilių įkrovimo stotelių, bet jų statybos vyksta tik dabar.

Susisiekimo ministerija dar praėjusių metų pabaigoje paskelbė, kad netrukus šalyje atsiras dešimt elektromobilių įkrovos vietų, tačiau jų skaičius pagrindiniuose šalies keliuose A1 ir A2 išliko nepakitęs.

Kaip dienraštį informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), darbai daugiausia strigo dėl atsiradusių nesklandumų, tiesiant reikiamas elektros komunikacijas.

Pasak LAKD Intelektinių transporto sistemų skyriaus vyresniojo specialisto Andriaus Teškevičiaus, pirmosios elektromobilių įkrovimo stotelės ties Vieviu ir Elektrėnais pastatytos vos per kelis mėnesius, tad ir pačiai LAKD buvo netikėta, kad rangovai taip ilgai užtruko.

"Visos dešimt naujų įkrovos vietų turėjo pradėti veikti gegužės mėnesį, tačiau taip nenutiko, mes kreipėmės į rangovus dėl vilkinamų darbų. Sutartyje numatyta, kad už laiku neatliktus darbus skaičiuojami delspinigiai, tad rangovams teks su tuo susitaikyti", – kalbėjo pašnekovas.

Visos dešimt naujų įkrovos vietų turėjo pradėti veikti gegužės mėnesį, tačiau taip nenutiko.

Devynios naujos įkrovimo stotelės turi atsirasti kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir viena kelyje A2. "Kitąmet taip pat numatoma plėsti įkrovimo vietų skaičių. Iki 2020 m. keliuose turi veikti 28 elektromobilių įkrovimo stotelės", – sakė A.Teškevičius.

Jis kartu atkreipė dėmesį, kad elektros įkrovų skaičiaus plėtra valstybinės reikšmės keliuose yra visiškai nesusijusi su tuo, kas vyksta miestuose, nes savivaldybės pačios turi rūpintis, kad kiekviename mieste būtų sudarytos sąlygos papildyti energijos išteklius asmenų vairuojamiems elektromobiliams. "Labai sveikintina ir privataus verslo iniciatyva, kai prie prekybos ar verslo centrų atsiranda ir elektros įkrovimo stotelių. Taip kiekvienas prisidedame prie reikalingos infrastruktūros kūrimo", – kalbėjo pašnekovas.

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad bendrovė "Sortimo" nusprendė vienoje judriausių šalies magistralių įrengti didžiausią pasaulyje greitos elektromobilių įkrovos stotį.

Vokietijos bendrovė "Sortimo" pasiryžusi šalia vienos judriausių šalyje automagistralių A8 pastatyti didžiausią pasaulyje greitos elektromobilių įkrovos stotį. Kaip teigė šios kompanijos vadovas, vienu metu stotyje, bus galima įkrauti 144 elektromobilius, o per dieną joje energijos atsargas galės pasipildyti apie 4 tūkst. elektromobilių. VĮ "Regitra" duomenimis, 2017-ųjų pradžioje Lietuvoje registruota 351 elektromobilis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pastdbėjimas

Kokį klausymą palinkėti, Estija mus lenkia penkias ir daugiau metų, ką reiškia "gyvatynų "plėtojimas visus 27 metus ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS