Šaltesnė žiema privertė vairuotojus pasitempti | Diena.lt

ŠALTESNĖ ŽIEMA PRIVERTĖ VAIRUOTOJUS PASITEMPTI

  • 1

Nors pastaruoju metu orai šiek tiek atšilo, sinoptikai prognozuoja, jog šalčiai po poros dienų vėl sugrįš. Pora šiltesnių dienų gali būti gera proga vairuotojams pasiruošti besikeičiančioms oro sąlygoms. Juolab, kad šią šaltesnę žiemą, kaip rodo prekybininkų duomenys, vairuotojai dažniau keičia ne tik langų valymo ar aušinimo skysčius, bet ir akumuliatorius.

„Ši žiema šaltesnė nei praeita, tad daugelis vairuotojų stengiasi pasirūpinti dalykais, kurie yra aktualūs keičiantis orams: žieminiu langų plovikliu, aušinimo skysčiu, alyva, gremžtukais ir kitomis priemonėmis. Lyginant su praėjusia žiema, šiai transporto priemonių savininkai ruošiasi daug rimčiau – beveik dvigubai daugiau nupirkta tiek valytuvų, tiek akumuliatorių“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Anot jos, paklausiausios automobilių prekės atšalus orams kasmet būna panašios: tai neužšąlantys stiklų plovikliai, aušinimo skysčiai, gremžtukai ir šepečiai, salono priežiūros priemonės. Tačiau šią žiemą pastebimai išaugo ir kitų automobilių priežiūrą palengvinančių priemonių paklausa: daugiau parduodama užšalusioms spynelėms „išjudinti“ skirtų ledo tirpiklių, automobilių durelių gumoms sutepti skirto silikono bei rūdžių modifikatorių.

„Pastaruosius porą metų vairuotojai ieško patogesnių automobilių priežiūros priemonių. Pavyzdžiui, stiklų gremžtukus keičia purškiami skysčiai, kurie per mažiau nei minutę ištirpina prie stiklų prikibusį ledą. Be to, spustelėjus šaltukui plonu ledo sluoksniu gali apsitraukti ir iš vidaus aprasoję langai. Todėl vis daugiau vairuotojų langus valo priemonėmis, mažinančiomis langų rasojimą“, – teigia V. Drulienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arvydas

O kur ta šaltesnė žiema,nebent šilumininkų atsiūstose sąskaitose. Už lango tikras pavasaris. Ir gaila ,kad sąskaitose už šildymą to nepastebime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS