Saugumas keliuose pavasarį: ką svarbu žinoti? | Diena.lt

SAUGUMAS KELIUOSE PAVASARĮ: KĄ SVARBU ŽINOTI?

Pasak pareigūnų, atšilus orams, į kelius išvažiuoja dviratininkai ir motociklininkai, o padaugėjus eismo dalyvių, padaugėjo ir avarijų. Vien per dvi praėjusio savaitgalio dienas įvyko 35 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo nemažai dviračių transporto priemonių vairuotojų.

Iš viso 2 eismo dalyviai žuvo, 40 žmonių sužeista. Policijai įkliuvo septynios dešimtys neblaivių vairuotojų, antra tiek dviratininkų, todėl pareigūnai primena visiems būti atsakingesniems ir tinkamai įvertinti eismo sąlygas.

Atšilus orams gatvėse intensyvėja eismas – išvažiuoja ne tik slidaus kelio žiemą vengę vairuotojai, padaugėja motociklininkų ir dviratininkų. Kad ne visi eismo dalyviai deramai elgiasi kelyje, rodo savaitgalį Kaune įvykusi avarija, kai girtas motociklininkas užlėkė ant šaligatvio ir parbloškė prie šviesoforo stovėjusią dviratininkų šeimą. Už narkotikų laikymą teistas vairuotojas neblaivus pareigūnams įkliuvo antrą kartą, jis vis dar neturėjo teisės vairuoti.

„Kuomet neblaivus vairuotojas, pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus, sukelia eismo įvykį ir sukelia kitam eismo dalyviui nesunkų sveikatos sutrikdymą, numatytos bausmės – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų“, – primena prokuroras Mindaugas Šukys.

Pareigūnai primena, kad iš garažų išsivarius žiemą nenaudotas transporto priemones visų pirma derėtų patikrinti, ar jos techniškai tvarkingos, įvertinti savo vairavimo įgūdžius, o svarbiausia – pasirinkti saugų greitį.

„Kviečiu įvertinti eismo sąlygas ir nesivadovauti tik savo instinktais, nes iš tikrųjų transporto priemonę – tiek automobilį, tiek dviratę priemonę, motociklą yra sunku sustabdyti, reikia būti saugiems“, – sako Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnė Šarūnė Dzimidaitė.

Pareigūnai primena, kad dauguma avarijų įvyksta dėl eismo taisyklių nesilaikymo, neatsargaus arba tyčinio elgesio keliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS