Sezono uždarymas su pokyčių noru | Diena.lt

SEZONO UŽDARYMAS SU POKYČIŲ NORU

  • 0

Motociklininkai šalies valdžios atstovams įteikė savo bendruomenės narių parašus su raginimu atšaukti jų bendruomenę diskriminuojančius įstatymus.

Savaitgalį sostinėje uždarydami aktyvų motociklizmo sezoną, motociklininkai ne tik kolona prariedėjo gatvėmis, beg ir trumpam stabtelėjo prie šalies parlamento ir įteikė notą su parašais. Peticija raginama sugrąžinti lygybę į šalies kelius, neišskiriant motociklininkų kaip rizikingos eismo dalyvių grupės.

Peticija raginama sugrąžinti lygybę į šalies kelius, neišskiriant motociklininkų kaip rizikingos eismo dalyvių grupės.

Įteiktą dokumentą pasirašiusieji piktinasi, kad atsakomybė už kai kuriuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus gresia išimtinai motociklininkams. Automobilių vairuotojams, turintiems didesnį nei dvejų metų vairavimo stažą, prie vairo galima sėsti neviršijant 0,4 promilės girtumo, o motociklininkams, nesvarbu, kiek laiko valdytų dviratę transporto priemonę, galioja 0 promilių reikalavimas. Motociklininkus piktina ir numatyta nuobauda, gresianti motociklininkams už 30 km/val. viršytą greitį. Skirtingai nei automobilio vairuotojui, motociklininkui už 30 km/val. viršytą greitį gresia teisės vairuoti atėmimas, o automobilio vairuotojui tokia pat nuobauda taikoma tik tuomet, kai greitis viršijamas 50 km/val. ir daugiau.

Susisiekimo ministerijos specialistai tvirtina, kad išanalizavus Lietuvoje užregistruotų eismo įvykių, kuriuose žūsta motociklininkai, priežastis, matyti, kad didelė dalis tokių eismo įvykių kyla dėl motociklininkų viršijamo greičio (nuvažiavimas nuo kelio, transporto priemonės nesuvaldymas), lenkimo taisyklių pažeidimų ar kitų transporto priemonių vairuotojų, kurie dėl tam tikrų priežasčių (prasto dviračių transporto priemonių matomumo, viršyto greičio ir kt.) neduoda kelio motociklų vairuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS