Vairuotojų susierzinimas – spūsčių palydovas | Diena.lt

VAIRUOTOJŲ SUSIERZINIMAS – SPŪSČIŲ PALYDOVAS

  • 0

2018 m. pasaulinė vairuotojų ir ekspertų apklausa atskleidžia, kad nors vairuotojams didžiausią stresą kelią eismo spūstys, jie vis dar mėgsta vairuoti patys. O kai kurių šalių vairuotojai savo sugebėjimus prie vairo vertina ypač gerai.

Mobilumo studijos "Continental Mobility Study" rezultatai teigia, kad dviem trečdaliams vairuotojų, ypači tiems, kurie gyvena dideliuose miestuose arba šalia jų, didžiausią stresą kelia intensyvus eismas ir spūstys keliuose. Bet lygiai tokia pati vairuotojų dalis patvirtino, kad jiems patinka vairuoti, o savo vairavimo įgūdžius jie vertina gerai arba labai gerai.

Vokietijoje vairuotojų, kuriuos erzina vairavimas, skaičius per penkerius metus išliko didelis ir nepakitęs (67 proc.), o Japonijoje jis padidėjo nuo 50 iki 64 proc. Taip pat daugiau kaip pusė (53 proc.) JAV vairuotojų mano, kad vairavimas vargina (2013 m. tokių buvo 49 proc.). O štai Kinijoje tik 40 proc. vairuotojų prie vairo jaučiasi nesmagiai. "Sumanus mobilumas ir savivaldžio važiavimo funkcijos gali sumažinti vairavimo keliamus nepatogumus. Automobilių junglumas leidžia vairuotojams atsipalaiduoti važiuojant spūstyse ir suteikia daugiau malonių akimirkų prie vairo. Vairuotojas visada gali perimti automobilio vairavimą arba pasirinkti, kad automobilis važiuotų savivaldžiu režimu", – sako Helmutas Matschi, "Continental" valdybos narys.

Vis dėlto, nors spūstys ir erzina, du trečdaliai Vokietijos (64 proc.) ir JAV (62 proc.) vairuotojų teigia, kad jiems patinka vairuoti. Įdomu, kad tokių vairuotojų Kinijoje per penkerius metus padaugėjo nuo 48 iki 69 proc., o štai Japonijoje jų labai sumažėjo – 2013 m. 57 proc. japonų atsakė, kad mėgsta vairuoti, o 2018 m. tokių liko 43 proc. Taip pat Japonijoje tik 9 proc. patinka keliauti automobiliu – Vokietijoje kelionę automobiliu rinktųsi 43 proc. keleivių, JAV ir Kinijoje tokiai kelionei pranašumą teiktų trečdalis apklaustųjų.

Apklausoje taip pat buvo domimasi, kaip skirtingų šalių vairuotojai vertina savo sugebėjimus prie vairo. Čia niekas negali prilygti JAV vairuotojams – net 83 proc. amerikiečių save vertina kaip gerus ar labai gerus vairuotojus. Palyginimui: Kinijoje taip apie savo gabumus mano 69 proc. vairuotojų, Vokietijoje – 66 proc. O štai Japonijoje tik 25 proc. atsakiusiųjų teigia, kad yra geri vairuotojai, – įdomu, kad prieš penkerius metus 50 proc. japonų teigė, jog vairuoja labai gerai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS