Atskleistas mažai žinomas K. Krysko talentas: koks jis? | Diena.lt

ATSKLEISTAS MAŽAI ŽINOMAS K. KRYSKO TALENTAS: KOKS JIS?

  • 0

Vasario 22 – 25 dienomis vyksiančios Vilniaus knygų mugės „Muzikos salės“ programa bus skirta visokio amžiaus lankytojams. Be įvairių muzikos žanrų atlikėjų koncertų, pirmą kartą šioje salėje vyks specialūs kūrybiniai užsiėmimai moksleiviams. O savaitgalį scenoje - pasirodymai ir patiems mažiausiems muzikos mylėtojams.

Mažieji žiūrovai turės galimybę susitikti su netrukus vėl Lietuvos arenose vyksiančio miuziklo „Kakės Makės gimtadienis“ personažais. Vaikų pamėgtą Kakę Makę įkūnyjanti atlikėja Karina Krysko teigia, kad mielai Kakę Makę pakviestų ir į savo koncertą. Tiesa, paauglystėje jos sienas puošė kiek kitokio stiliaus žinomi veidai. „Muzikos salės“ rengėjų video interviu K. Krysko sako, kad tuomet jos kambaryje kabėjo grupės „Depeche Mode“ plakatai.

Praėjusiais metais pradėjusi savo solinę karjerą dainininkė atvirauja, kad norėtų išmokti dar vienos užsienio kalbos, slidinėti ir nesijaudinti eidama į sceną. O mažai ją pažįstančius Karina galėtų nustebinti savo mezginiais.

Didžiausioje per savo gyvavimo istoriją „Muzikos salėje“ šiemet speciali programa lauks moksleivių. Vasario 22 – 23 dienomis asociacijos AGATA pakviesti profesionalūs muzikantai ves edukacinius užsiėmimus.

Vilniaus miesto šokio teatras ir mokykla „Low Air“ surengs atvirą urbanistinio šokio pamoką. „Low Air“ įkūrėjai, choreografai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius demonstruos ir kvies išbandyti skirtingus gatvės šokio stilius spektaklių scenose.

Vilniaus kolegijos lektorės Auksuolė Varkulevičienė ir Vita Sasnauskienė pristatys „Scat & Tap“ - tradicinio džiazo improvizacijos ir „tap“ šokio pagrindais konstruojamą ritminę išraišką. Dainininkė bei Vilniaus kolegijos lektorė Giedrė Kilčiauskienė ves grupinę vokalinę improvizaciją „Circle singing“.

Grupės „Happyendles“ narys Andrius Kauklys supažindins su moduliariniu sintezatoriumi ir jo veikimu. Ne vieną žinomų Lietuvos atlikėjų vaizdo klipą sukūrusi komanda „Scuare - Production House” kalbės apie vizualumą muzikoje.

Surinkęs unikalią instrumentų iš viso pasaulio kolekciją Saulius Petreikis per lietuviškų instrumentų skambesį padės pažinti dar negirdėtą Lietuvą. O gitaros virtuozas, kompozitorius ir prodiuseris Robertas Semeniukas dalinsis gyvenimo su gitara gudrybėmis ir galimybėmis.

Vilniaus knygų mugės „Muzikos salėje“ po vienu stogu susirenka daugybė įvairių žanrų muzikos kūrėjų, leidėjų ir koncertų organizatorių. Keturias dienas čia vyksta gyvos muzikos koncertai, naujausių lietuviškų muzikos albumų pristatymai, diskusijos, neformalūs susitikimai su muzikantais bei didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis. Projektas yra tarptautinės Vilniaus knygų mugės dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS