Ketvirtadienio vakaras – sau ir tik sau | Diena.lt

KETVIRTADIENIO VAKARAS – SAU IR TIK SAU

  • 0

Štai ką Vilniuje galite nuveikti ketvirtadienio vakare... 

Praturtink save

KAS? Mano advento vainikas
KUR? Mokytojų namai, Vilniaus g. 39/6
KADA? 18.00
KIEK? 20 litų 
APIE! Kartu su Lietuvos floristų asociacijos nare, floristikos mokytoja Nijole Kutkiene kursime Advento vainikus.

KAS? Bendra menė
KUR? Užupio meno inkubatorius, Užupio g. 2A
KADA? 18.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! seks pasaką Jolanta Rimkutė, Ieva Ševekovaitė, Rūta Petronytė, Solveiga Gutautė - seku seku pasaką… Kaip Elnias Devyniaragis atneša sapnus. Kviečia visus tuos, didelius ir mažus, pasiklausyti pasakos tęsinio ir sužinoti iš kur ir kas Baltams atnešė pasakakišką Kalėdų šventę. Klausydami pasakos galėsime pamiklinti rankeles: pasigaminti auksu dabintus ragus, nusipiešti geriausią sapną ant miego kepuraitės ar pagalvėlės, o gal net surengti šėšėlių spektaklį.

KAS? Penktadieniniai pašnekesiai: Talentų karta
KUR? Baras „7 Fridays“, Pranciškonų g. 3/6
KADA? 19.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Šiuo metu „Talentų karta“ yra atrinkę 500 jaunų žmonių kurie trokšta dirbti tai, kas jiems patinka. Asmenybės, kurios nori dar labiau pažinti save. Ateities lyderiai, siekiantys tvirtai žengti savo karjeros keliais. „Talentų Karta“ tiki, kad kiekvienas yra talentingas. Vienintelis likęs klausimas – kame? „Talentų karta“ teigia, kad sėkminga karjera susideda iš savo stipriųjų pusių aptikimo bei veiklos, kuri džiugina ir „veža“. Taigi atrinktiems dalyviams jie organizuoja praktinius užsiėmimus, rengia individualius savęs pažinimo užduotis, realių komandų realias komandines užduotis, o visą komandų veiklą stebi potencialūs darbdaviai.

 

Koncertai 

KAS? Paukštė šerkšno soduose
KUR? S. Vainiūno namai, A. Goštauto g. 2-41
KADA? 17.00 
KIEK? Nemokamai
APIE! Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės Aušrelės Juškevičienės kanklių ir kamerinio ansamblio studenčių koncertas. Dalyvauja Eglė Miknytė, Silvija Brazinskaitė, Asta Jonkutė, Sonata Zavadskytė (kanklės), Viktorija Montvidaitė (fleita), Audronė Petručionytė (fortepijonas).

KAS? Skamba Kalėdų varpeliai 
KUR? Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus g. 30
KADA? 18.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Gieda „Ąžuoliuko“ mažylių choras.

KAS? Fortepijono duetų vakaras „Duetas trise“ 
KUR? M. K. Čiurlionio namai, Savičiaus g. 11
KADA? 18.00
KIEK? Nemokamai 
APIE! Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos prof. Roko Zubovo fortepijono klasės studentės: Skaistė Marija Jegelevičiūtė, Živilė Kudirkaitė, Grytė Navardauskaitė. Skambės W. A. Mozarto, G. Bizet ir Cl. Debussy kūriniai fortepijonui keturioms rankoms. 

KAS? Gyva graikiška muzika
KUR? Taverna Diaspora, Visų Šventųjų g. 7
KADA? 20.00
KIEK? Nemokamai
APIE! Stelios atliks graikiškas dainas.

KAS? Sugar Man Project
KUR? Muzikos klubas „Artistai“, Šv. Kazimiero g. 3
KADA? 20.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Sugar Man Project - Rytis Taraila (gitara) ir Imantas Reed (vokalas) atliekantys 7 dešimtmetyje netikėtai dingusio, bet neseniai į didžiojoj scenoje vėl pasirodžiusio Rodriguez kompozicijas. Aštuntojo dešimtmečio folkroko muzikantui Rodriguezui nepavyko prasimušti į plačiuosius muzikos vandenis. Nepaisant gerų kritikų atsiliepimų, jis greit buvo pamirštas, liko tik ore sklandančios legendos apie baisią savižudybę scenoje. Tačiau kažkokiu būdu nelegali jo albumo kopija atsidūrė Pietų Afrikoje, kur sistemą kritikuojantys jo tekstai paveikė protestuojančio jaunimo judėjimą ir Rodriguezas per naktį tapo žvaigžde… Sugar Man Project - akustinis, gyvai atliekamas projektas. Girdėsite Sixto Diaz Rodriguez skambiausių dainų kompiliacijas. Tai bus nepamirštamas vakaras.

 

Vakarėliai 

KAS? Plotas: Gytis Ivanauskas
KUR? Studio 9, Gedimino pr. 9
KADA? 20.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Spalvingi visuomenės veikėjai Milda Metlovaitė ir Skęstutis Cox visuomet pasiruošę užtaisyti „Plotą“. Gruodį į jų svetainę užsuks aktorius, šokėjas, choreografas, režisierius (ar nieko nepamiršom?) Gytis Ivanauskas.

KAS? Naujos bangos / Senos juostos
KUR? ŠMC kavinė, Vokiečių g. 2
KADA? 20.30 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Undinės ir jų gerbėjai – užtenka to stovinčio vandens, neriam į naujas bangas už senų juostų pasilaikydami; plukdo MUK ir sintezatoriai su dvasia. Šviesi nostalgija kas antrą tamsų ketvirtadienį. O kas antrą iš tų kas antrų ketvirtadienių sulauksime ir svečio pašonėje. +/- synth / post-punk / 4th world / alternative-dance

KAS? Latin Soul
KUR? Baras „Soul Box“, Vilniaus g. 33 / Palangos g. 4
KADA? 21.00 
KIEK? Nemokamai 
APIE! Kviečiame šiltus vasaros vakarus leisti Latin Soul vakarėliuose, kurio metu galėsite šokti ir klausytis ne tik salsos, bet ir chachacha, boogaloo, bachata, muzikos garsų iš salsos diskžokėjaus - DJ Weedska kolekcijos. Šoksime lauke, iškart po darbo, 6 vakaro! Sutemus arba lietui lyjant, kelsimės į salę prie baro. Latin Soul - tai 60-ųjų New Yorke užgimęs ir viso Lotynų Amerikos jaunimo galvas apsukęs muzikinis stilius, dažnai vadinamas boogaloo (arba bugalu). Apjungęs tradicinę lotynų amerikos ir karibų muziką su afroamerikietišku soul ir funk, šis stilius apie 3 metus dominavo šokių aikštelėse, o boogaloo judesiai stipriai įtakojo tiek salsos, tiek hip hopo šokį. Kviečiame visus: šokėjus, klausytojus ir žiūrovus smagiai praleisti šventinį vakarą!

KAS? Fishday is Back!
KUR? Hostelis „Jamaika“, Visų Šventųjų g. 9
KADA? 21.00 
APIE! Eltranas, Belze, Deneez. Jei nežinai, kas yra Fishday ir ką dabar daryti, pasiklausk mamos ar tėčio, vyresniojo brolio ar sesers, mokytojo ar dėstytojo. Tikėtina, jie irgi savo metu nežinojo, ką daryti. Po trejų metų pertraukos ir vėl ypatingai paprastuoju metodu sprendžiame ketvirtadienio laisvalaikio problemas. Jaukiai provokuojančioje Jamaika erdvėje su savo iščiustytomis selekcijomis jūsų lauks seni geri One Ear Stereo ir jų svečiai. Stilistiniai apibrėžimai čia negalioja, visi limiteriai - galvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS