„Kitas kampas“ kviečia mylėti, būti mylimiems ir atrasti „nuostabius dalykus“ | Diena.lt

„KITAS KAMPAS“ KVIEČIA MYLĖTI, BŪTI MYLIMIEMS IR ATRASTI „NUOSTABIUS DALYKUS“

  • 0

Ar jūs pasiruošę sukurti savo gyvybiškai būtinų gyvenimo malonumų sąrašą? Režisierius Kirilas Glušajevas ir aktoriaus Martynas Nedzinskas kviečia tai padaryti jų premjeriniame spektaklyje „Nuostabūs dalykai“.

Pasižymėkite datas – vasario 11 ir 12 dienomis „Nuostabius dalykus“ Vilniaus mažajame teatre pristato vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“.

„Nuostabūs dalykai“ – tai pjesė - žaidimas, pjesė improvizacija, linksmiausia pjesė apie liūdesį arba pati linksmiausia drama, taip galėčiau apibudinti šią pjesę, sako režisierius K. Glušajevas. O prieš publiką visiškai vienas stos Auksinio scenos kryžiaus laureatas, tikroji šiuolaikinio Lietuvos teatro žvaigždė ir teatrinės improvizacijos virtuozas Martynas Nedzinskas. Kai kurie žiūrovai taps lygiaverčiais jo partneriais ir suvaidins mokytoją, gydytoją, net tėvą.

Įsivaizduok – tau septyneri. Tėtis pasako, kad mama ligoninėje. Ir tada tu sukuri nuostabių dalykų, dėl kurių verta gyventi, sąrašą. Prieš keletą metų parašytoje stulbinančio pasisekimo sulaukusioje pjesėje dramaturgas Duncanas Macmillan‘as (UK) primygtinai rekomenduoja kitų šalių teatro kūrėjams adaptuoti „Nuostabių dalykų“ faktus, specifinius niuansus šalies, kurioje vaidinamas spektaklis, realybei.

Režisierius K.Glušajevas yra įsitikinęs, jog tik tokio masto ir didžiulės talento jėgos kupinas aktorius kaip M.Nedzinskas gali susidoroti su rimta atsakomybe ir menine užduotimi – įtikinti savo vaidinamo herojaus pavyzdžiu, jog verta vieną kartą suskaičiuoti viską, dėl ko verta gyventi. Maža to – aktorius turi meistriškai suvaldyti keletą skirtingiausių teatrinių žanrų – nuo stendapo, improvizacijos teatro iki gilaus, tikro psichologinio teatro. Lietuviškų „Nuostabių dalykų“ kūrėjai tiki, kad tik šioje unikalioje žanrų jungtyje gali gimti maksimaliai žiūrovus įtraukiantis teatras.

K.Glušajevas: „Tik pradėjus skaityti pjesę iškart pasidarė aišku, jog ji privalo būti pastatyta teatre „Kitas kampas“. Mes pagaliau parodysime žiūrovams, kad improvizuoti galima ir apie labai rimtus dalykus. Kaip bebūtų keista net tada galim išlikti geros nuotaikos ir skleisti gerą žinią – gyvenimas kupinas nuostabių dalykų, tereikia į juos įsižiūrėti, įsiklausyti, palytėti.“

GALERIJA

  • „Kitas kampas“ kviečia mylėti, būti mylimiems ir atrasti „nuostabius dalykus“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS