Klasikinės muzikos chuliganai „Dagamba“ koncertuos Vilniuje | Diena.lt

KLASIKINĖS MUZIKOS CHULIGANAI „DAGAMBA“ KONCERTUOS VILNIUJE

  • 0

Lapkričio mėnesį vienintelį koncertą mūsų šalyje surengs klasikinės muzikos chuliganai „Dagamba“.

Įspūdingais pasirodymai garsėjanti tarptautinė muzikantų grupė iš Latvijos lapkričio 8 d. koncertuos Vilniaus kongresų rūmuose. Išsiilgusiems gerbėjams „Dagamba“ pristatys naujausią koncertinę programą „#LudwigVanRammstein“.

Naują grupės „Dagamba“ programą įkvėpė labai garsūs, bet labai skirtingi Vokietijos muzikos pasaulio atstovai: Liudvikas van Bethovenas ir roko grupė „Rammstein“. „Atrodo, kad kitoms epochoms atstovaujantys muzikantai yra tokie skirtingi, tačiau juos jungia nemažai dalykų – šalis, kalba ir muzika, kuri stebina bei laužo stereotipus“, – sako grupės „Dagamba“ lyderis Valters Puce.

„Dagamba“ – „Storm“ (Vivaldi Rocks): 

 

 

Grupės pianistas Dainis Tenis pabrėžia: „Mums buvo įdomu kurti naują programą. Procese atskleidėme melodingą „Rammstein“ muzikos grožį ir jėgą, kuri yra persmelkusi Bethoveno kūrybą. Pradžioje mūsų sumanymas atrodė beprotiškas ir neįgyvendinamas, tačiau su laiku aptikome, kaip skirtingų epochų muzika papildo viena kitą, kurdama muzikinę sinergiją ir laukinį grožį“.

Koncerte grupė „Dagamba“ roko stiliumi atliks Bethoveno kūrybą, o rokerių „Rammstein“ dainos skambės taip, lyg būtų atliekamos akademinės klasikos koncerte. „Visada yra įdomu susikeisti rolėmis, ypač, kai Bethovenas skamba taip, lyg būtų klasikinio roko kūrėjas, o „Rammstein“ muzika pavirsta į simfoniją. Sujungdami skirtingų žanrų ir amžių muziką, ištriname visas ribas“, – teigia V.Puce.

„Dagamba“ – „With Or Without You“ (U2):

 

 

Naują programą tarptautinė grupė „Dagamba“ išleis atskiru albumu „#LudwigVanRammstein“, kuris pasirodys jau šį rugsėjį. Latvių kilmės muzikants V. Puce, su vaikystės draugu violončelistu Antons Trocjuks, grupę „Dagamba“ įkūrė 2011 m. Prie kolektyvo prisijungė iranietis perkusionistas Hamidreza Rahbaraalam ir lietuvis pianistas Dainis Tenis. Prieš metus į grupę „Dagamba“ įsiliejo būgnininkas Arturs Jermaks. Unikaliais muzikos eksperimentais ir kūrybiniais sprendimais garsėjanti grupė „Dagamba“ tarsi tiltais sujungia skirtingus muzikos pasaulius – roko, pop ir klasikinės muzikos.

GALERIJA

  • Klasikinės muzikos chuliganai „Dagamba“ koncertuos Vilniuje
  • Klasikinės muzikos chuliganai „Dagamba“ koncertuos Vilniuje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS