Lietuvoje vieši tailandiečių kino režisierius A. Weerasethakulas | Diena.lt

LIETUVOJE VIEŠI TAILANDIEČIŲ KINO REŽISIERIUS A. WEERASETHAKULAS

„Meno avilio“ kvietimu Vilniuje vieši pasaulinio garso kino kūrėjas, vienas originaliausių meno pasaulio asmenybių, tailandiečių kino režisierius Apichatpongas Weerasethakulas, už savo filmus įvertintas Auksine palmės šakele. Režisierius Vilniuje ne tik dalyvaus savo filmų peržiūrose, bet ir atidarys savo parodą.

Tailandiečių kino kūrėjas A. Weerasethakulas ketvirtadienį Vilniuje kino centre „Skalvija“ atidarė savo filmų retrospektyvą, ją pradėjo pirmasis režisieriaus ilgametražis filmas, sukurtas 2000-aisiais „Paslaptingas objektas vidurdienį“. Tai filmas kelionė po Tailandą kuriame režisierius, kaip ir daugelyje kitų savo filmų, trina dokumentinio ir vaidybinio kino ribas.

„Meno avilio“ organizuotame projekte „Švytintys šešėliai“ kino retrospektyvoje bus parodyti visi režisieriaus ilgametražiai filmai ir keturios trumpametražių filmų programos.

Penktadienį Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) bus atidaryta menininko videoinstaliacijų paroda, sukurta specialiai meno centro Didžiajai salei. Prieš atidarymą, ŠMC kino salėje režisierius ves meistriškumo dirbtuves, kuriose pristatys savo kūrybos principus, svarbiausias temas, naudojamas technikas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS