Liūtaširdžių kūrybinės dirbtuvės paaugliams | Diena.lt

LIŪTAŠIRDŽIŲ KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS PAAUGLIAMS

  • 0

Jaunimo teatre sukurtas danų režisierės Kirsten Dehlholm spektaklis šeimai „Broliai Liūtaširdžiai“ – tai inovatyvi Astridos Lindgren to paties pavadinimo garsios knygos vaikams interpretacija.

Spektaklio meninė kalba keičia požiūrį į teatrą paaugliams. Spektaklio kūrėjai bendrauja su paaugliais kaip suaugusiais žmonėmis ir per jų vaizduotę siekia atskleisti brendimą, pažintį su pasauliu bei virsmą atsakingu žmogumi.

„Broliuose Liūtaširdžiuose“ vaidinanti aktorė ir pedagogė Viktorija Kuodytė spektaklio temų pagrindu inicijuoja kūrybines dirbtuves paaugliams. Jose per kūrybinius užsiėmimus bus bendraujama su paaugliais apie ryžtą įveikti baimes, drąsą be suaugusiųjų pagalbos priimti sprendimus, ištverti skausmą, liūdesį ir kitus sunkius išgyvenimus. Ateiti į dirbtuves kviečiami žiūrovai, kurie jau matė spektaklį. Kūrybinėse dirbtuvėse subursime dvidešimties dalyvių grupę. Pageidaujama, kad joje dalyvautų paaugliai besimokantys skirtingose mokyklose. Dalyvių grupė susitiks tris kartus. Čia pateikiame edukacinių susitikimų tvarkaraštį ir aprašą.

Pirmas susitikimas

Galingas VS kitoks: ar tikrai nori būti vienodas?

Kur Tu esi stiprus? O kur silpnas? Kaip ir kuo Tu galėtum padėti kitam bei kuo kiti galėtų padėti Tau? Spektaklio „Broliai Liūtaširdžiai“ ir kino filmų ištraukų pagalba, atrasime meninius raiškos elementus, atskleidžiančius galios, negalios, tobulumo bei grožio kulto temas. O po virtualaus susitikimo su Elvina Baužaite, Tavęs laukia praktinės – kūrybinės užduotys, kur galėsi atskleisti savo kūrybinį potencialą.

Užsiėmimo trukmė: 2 val.

Lapkričio 24 d., 11 val. (šeštadienis), Jaunimo teatro studija

Antras susitikimas

Vaizduotė – Tavo tapatybė

Kodėl mūsų kasdienybė taip stokoja vaizduotės? Galbūt jai plėstis nepadeda suaugusiųjų disciplina ir nebūtinai palankus aplinkinių vertinimas? Ar reikia drąsos norint pasitikėti savo vaizduote? Tavo vaizduotė ir fantazija – geriausias kelias, padedantis kurti savo tapatybę. Antrame kūrybinių dirbtuvių susitikime susipažinsime su spektaklio „Broliai Liūtaširdžiai“ meninėmis idėjomis, naudosime spektaklio ištraukas, kuriose akcentuojamos konkrečios temos ir jų sceninis atitikmuo: santykiai šeimoje, draugystė, gamtos ir individo laisvė, drąsa, pasiaukojimas. Praktinėse užduotyse pasitikrinsime mūsų vaizduotės galimybes, šnekėsime, kodėl kartais nedrąsu ir rizikinga būti „kitaip“ mąstančiam, o susitikimą užbaigsime Tau tikrai žinomo svečio apsilankymu.

Užsiėmimo trukmė: 2 val.

Gruodžio 15 d., 11 val. (šeštadienis), Jaunimo teatro studija

Trečias susitikimas

Siužetas filmui: baisios istorijos

Kodėl žiūrime, klausome baisių istorijų? Kaip mus tai veikia? Laikas patyrinėti mumyse slypinčią baimės prigimtį ir į savo baimę pažiūrėti kūrybiškai. Susitikimo metu gilinsimės į filmų, literatūros siužetus, kurie mus gąsdindavo vaikystėje. Kaip jie pakito? O galbūt transformavosi? Praktinėse užduotyse pabandysime patys sukurti „baisią istoriją“ naudojant garsą, šviesą, tekstą ir medijas. Susitikimą užbaigsime dar vieno svečio – kino režisieriaus ir scenaristo Marato Sargsyano apsilankymu.

Užsiėmimo trukmė: 2 val.

Sausio 26 d., 11 val. (šeštadienis), Jaunimo teatro studija

Į Liūtaširdžių kūrybines dirbtuves registruokitės rugile@jaunimoteatras.lt

Kūrybinės dirbtuvės yra tęstinės, todėl rekomenduojame dalyvauti visuose trijuose susitikimuose.

Trijų susitikimų kaina 30 Eur.

Kilus papildomiems klausimams rašykite rugile@jaunimoteatras.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS