„Morės blynvakaris“ – pilvo ir geros nuotaikos atlaidai | Diena.lt

„MORĖS BLYNVAKARIS“ – PILVO IR GEROS NUOTAIKOS ATLAIDAI

  • 0

Kad laukiant pavasario nepritrūktų džiaugsmo širdyje ir skanėstų pilve, Vilniaus etninės kultūros centras šiltai kviečia vilniečius ir miesto svečius, šilumos išsiilgusius ir žiemos pramogas mylinčius, į kovo 5 d. nuo 18 val. ant Tauro kalno ūšiančią Užgavėnių šventę – „Morės blynvakarį“.

Antradienio vakarą žiema kaip reikiant išsigąs, nes šventės metu netrūks triukšmingų šėlionių, persirengėlių dainų, šokių ir pašmaikštavimų, nuotaikingų ir judrių žaidimų ir mažiems, ir dideliems. Šių metų Užgavėnių šventė šmaikščiai ir žaismingai atspindės 2019-ųjų šalies gyvenimo aktualijas – renginio svečiai turės galimybę susipažinti su kandidatais į persirengėlių tautos prezidentus ir stebėti jų inscenizuotą rinkiminę kampaniją.

Kad žiemą varant nepristigtų jėgų, žavingoji Morė kvies pasivaišinti blynais, Lašininis siūlys šaukštu kabinti karštos košės, o jo konkurentas Kanapinis šildys visus susirinkusius trejų devynerių žolelių arbata. Šventę vainikuos tradicinis Morės teismas ir laužo šiluma.

Kad šventė būtų įsimintina, Užgavėnių dalyviai raginami išlaisvinti savo kūrybinius sugebėjimus ir pasipuošti nepakartojamu šventės personažo kostiumu. Švęsti dar smagiau dėvint savo rankų darbo kaukę, todėl Vilniaus etninės kultūros centras maloniai kviečia dalyvauti Užgavėnių kaukių gamybos edukaciniuose užsiėmimuose, kurie vyks visą vasarį.

GALERIJA

  • „Morės blynvakaris“ – pilvo ir geros nuotaikos atlaidai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS