Neįprasta paroda: užuot eksponavę darbus, rodo patį procesą | Diena.lt

NEĮPRASTA PARODA: UŽUOT EKSPONAVĘ DARBUS, RODO PATĮ PROCESĄ

Vilniaus dailės akademijos Paminklotvarkos katedros studentai bei dėstytojai galerijoje „Akademija“ surengė neįprastą parodą, kurioje eksponuoja ne darbus, o patį darbų restauravimo procesą, atskleidžia restauratoriaus darbą.

„Paroda truks dvi savaites, mūsų idėja – parodyti, kad eksponuojami ne eksponatai, o pats procesas, studentai dirba kasdien nuo 12 iki 18 val. ir per dvi savaites daug kas turėtų pasikeisti“, – sakė Vilniaus dailės akademijos dėstytoja Indrė Užuotaitė.

„Ši paroda gimė iš noro bendradarbiauti: su Trakų istorinio nacionalinio parko darbuotojais perėjom dailės mokyklas, inventorizavom skulptūras, atrinkome tas, kurias reikės atkurti“, – teigė Nerijus Kavaliauskas, akademijos dėstytojas.

Pasak restauratoriaus, planuojama visas skulptūras baigti restauruoti iki vasaros. Užsukę į parodą lankytojai turės galimybę ne tik stebėti restauratorių darbą ir kasdien ryškėjančius jo rezultatus, bet ir užduoti klausimus. Parodoje pristatomi ir Paminklotvarkos katedros absolventų įdomiausi bei sudėtingiausi įgyvendinti projektai. Ši parodos dalis skirta restauratoriaus profesijos, kaip atsakingos, kruopščios ir skirtingose kūrybos srityse pritaikomos veiklos bei iki meistriškumo nudailintų įgūdžių, pristatymui, sako parodos rengėjai. O apžiūrėti kaip restauruojamos skulptūros galima iki lapkričio 19-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS