Paramos koncertas „Degu kaip žvakė“ kviečia įžiebti viltį vaikams | Diena.lt

PARAMOS KONCERTAS „DEGU KAIP ŽVAKĖ“ KVIEČIA ĮŽIEBTI VILTĮ VAIKAMS

  • 0

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ rengiamas jau tradicija tapęs paramos koncertas „Degu kaip žvakė“ šiemet kviečia įžiebti viltį vaikams, lankantiems parapijų „Caritas“ dienos centrus ir pažinti šių centrų realybę. Kaip rašoma pranešime spaudai, sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje dėl šio kilnaus tikslo savo talentą klausytojams dovanos žymiausi klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjai.

„Visų pirma, tai man visuomet yra didelė garbė ir džiaugsmas prisidėti prie žmonių, darančių gera kitiems žmonėms. Todėl be galo džiaugiuosi galėdama prisidėti nors truputėliu savo darbais, savo širdimi, muzika ir meile. Meile tiems, kuriems šiandien jos labiausiai trūksta. Na, žinoma, kai išgirstu žodį „vaikai,“ tai vienintelis dalykas, kurį gali suvokti mano širdis, yra tai, kad kiekvienas vaikas žemėje nusipelnė būti sotus, laimingas ir mylimas. O mano, kaip dviejų vaikų mamos, kaip savo šalies ir pasaulio pilietės pareiga ir tikslas yra padaryti viską, kad kuo daugiau vaikų žemėje būtų laimingi ir sotūs. Bent tiek“, – sako Asmik Grigorian, šiemet pirmą kartą dalyvaujanti VA „Carito“ paramos koncerte „Degu kaip žvakė“.

„Mano ir visų žmonių misija yra dalintis tuo, ką duoda Dievas, kiekvienam savaip. Man davė galimybę kurti meną: įkvėpti susimąstyti, pradžiuginti, prajuokinti ir visiems skelbti gerą žinią! Yra pasaulyje gerų žmonių, yra tikinčių kad tik mes ir galim pakeisti viską į gera, o svarbiausia yra ir darančių! Taigi noriu, kad žodžiai, muzika, vėliau virstų gerais darbais“, – teigia Merūnas Vitulskis, taip pat šiemet pirmą kartą prisijungęs prie paramos koncerto.

Jam pritaria ir Evelina Sašenko, kuri savo talentą ištikimai dovanoja „Carito“ veikloms remti jau ne vienerius metus.

„Tai jau tapo gražia tradicija. Kiekvienais metais prisidedu prie jūsų. Manau daryti gerus darbus yra labai gera. Manau, kad tai yra visų mūsų bendra misija – padėti. Padėti tuo, ką moki geriausiai ir tuo, ką darai iš širdies. Tai yra nuostabu. Manau, mažiausia, ką galiu padaryti - kad kažkas būtų nors šiek tiek laimingesnis. Dabar labai sunkūs laikai. Laikai, kada žmonės galvoja tik apie save. „Degu kaip žvakė“ – tai proga pagalvoti apie kitus ir dar paskatinti žmones susiburti ir padėti gražiam, kilniam tikslui“, – pasakoja atlikėja.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ jau ketvirtus metus rengia paramos koncertą „Degu kaip žvakė,“ nes tai puiki galimybė ne tik patirti nepakartojamų įspūdžių, tačiau ir padaryti išties gerą, reikšmingą darbą, prisidėti keičiant vaikų gyvenimus Lietuvos regionuose, ypatingai mažuose miesteliuose. Be jau minėtų atlikėjų koncerte taip pat bus galima pasiklausyti Kosto Smorigino jaunesniojo, Liudo Mikalausko, Viktorijos Miškūnaitės, Deivio Norvilo, Kristinos Žaldokaitės, Martyno Kuliavo bei brolių ir sesers: Justo, Juliaus ir Gretos Maknickų atliekamų kūrinių. Kaip ir kasmet, šis koncertas ir jo kūrinių skambesys neįsivaizduojami be Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir jo meno vadovo maestro Donato Katkaus, dirigento Modesto Barkausko.

Visos už koncerto bilietus ir LRT tiesioginės transliacijos metu surinktos lėšos pasieks vaikų dienos centrus, kuriems šiuo metu labai reikia visos visuomenės palaikymo. Jeigu ne vaikų dienos centrai, dauguma juos lankančių vaikų laiką po mokyklos leistų gatvėje. Finansinė parama reikalinga tam, kad vaikai turėtų galimybę saugiai ir šiltai praleisti laiką, sulaukti pagalbos ruošiant pamokas, žaisti, kartu pavalgyti, ir mokytis bei patirti daugiau, nei gali šeimose.

Bilietus į paramos koncertą „Degu, kaip žvakė“ galima įsigyti internetu, bilietai.lt svetainėje bei gyvai, visose bilietai.lt prekybos vietose. Visi norintys taip pat kviečiami aukoti trumposiomis SMS žinutėmis arba skambindami trumpuoju numeriu 1454, auka 2 Eur.

Tokia aukojimo galimybė bus ir sekmadienį tiesioginės koncerto transliacijos per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt. Koncerto pradžia – 18 valandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS