Pašto ženklai atskleidžia, kaip pasaulyje švenčiamos Kalėdos | Diena.lt

PAŠTO ŽENKLAI ATSKLEIDŽIA, KAIP PASAULYJE ŠVENČIAMOS KALĖDOS

  • 0

Vilniaus centriniame pašte „kalėdomanija“ užsikrėtęs filatelistas Antanas Jasulaitis pristato spalvingą kalėdinių pašto ženklų, šventinių atvirlaiškių ir vokų parodą. Ji iliustruoja, kaip pasaulyje yra švenčiamos Kalėdos.

Daugiau nei dešimtmetį įvairius filatelinius gaminius, susijusius su viena iš gražiausių ir laukiamiausių metų švenčių – šv. Kalėdomis, kolekcionuojantis kaunietis filatelistas A. Jasulaitis jau antrąkart Vilniaus centriniame pašte pristato parodą „Pasaulis švenčia Kalėdas“.

„Esu rimtai užsikrėtęs „kalėdomanija“, ji kaskart prasidėjus žiemai paūmėja, – šypteli A. Jasulaitis. – Renku ir kolekcionuoju pačius įvairiausius kalėdine atributika puoštus filatelijos gaminius. Vilniaus centrinio pašto lankytojams pristatysiu naujus ir dar nerodytus eksponatus.“

Filatelisto A. Jasulaičio kolekciją sudaro daugiau nei iš 100 pasaulio valstybių kalėdiniu laikotarpiu siųsta pašto korespondencija. „Tiek krikščioniškose, tiek kitų religijų šalyse kasmet prieš Kalėdas išleidžiama šventinių pašto ženklų, vokų ir atvirlaiškių, šie su šventiniais sveikinimais ir dovanų pašto siuntomis pasklinda po visą pasaulį. Šia paroda noriu parodyti, kaip skirtingai, tačiau neabejingai Kalėdos yra pasitinkamos įvairiose pasaulio šalyse – net ir tose, kuriose nepriimtina švęsti Išganytojo gimimo“, – pažymi A. Jasulaitis.

Parodos ekspozicijoje bus galima išvysti visą kalėdinės atributikos pašto ženklų, vokų, atvirlaiškių spektrą – nuo pirmųjų pasirodžiusių kalėdinių pašto ženklų iki šių dienų leidžiamų Kalėdų temos filatelinių gaminių.

Vilniaus centriniame pašte A. Jasulaičio paroda veiks iki Trijų karalių šventės.

GALERIJA

  • Pašto ženklai atskleidžia, kaip pasaulyje švenčiamos Kalėdos
Lietuvos pašto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS