Prezidentūros kieme – jubiliejinis Tarptautinės muzikos dienos koncertas | Diena.lt

PREZIDENTŪROS KIEME – JUBILIEJINIS TARPTAUTINĖS MUZIKOS DIENOS KONCERTAS

  • 0

Rugsėjo 24 d., sekmadienį, 13 val. Prezidento rūmų kieme įvyks tradicinis „AGATA langų“ koncertas, skirtas Tarptautinei muzikos dienai.

Jubiliejiniame penktą kartą vykstančiame renginyje muzikuos dainininkė Monika Linkytė ir šiuolaikinio džiazo grupė „Brave Noises“. Tądien Prezidento rūmų kiemas bus atviras visiems, tad šį koncertą galima aplankyti visiškai nemokamai.

Tik išskirtiniams renginiams savo vartus atverianti Prezidentūra džiaugiasi, kad jau penktus metus iš eilės kartu su talentingiausiais atlikėjais iš visos Lietuvos rūmų kieme pasitiks Tarptautinę muzikos dieną. Per penkerius metus gražia tradicija tapusiame renginyje koncertavo „Golden Parazyth“, Giedrė Kilčiauskienė, Dominykas Vaitiekūnas, Neda Malūnavičiūtė, Saulius Petreikis bei daugybė gabiausių jaunų muzikantų, dalyvavusių AGATA meistriškumo stovyklose. Simboliška, jubiliejiniame Tarptautinės muzikos dienos koncerte pasirodys AGATA meistriškumo stovyklų absolventai, dainininkė Monika Linkytė bei šiuolaikinio džiazo grupė „Brave Noises“.

M. Linkytė yra viena populiariausių jaunosios kartos Lietuvos atlikėjų. Monika užaugo lydima muzikos: nuo mažens profesionaliai mokėsi dainavimo, vėliau pati kūrė dainas, o jos debiutinis albumas „Walk With Me“ sulaukė puikaus įvertinimo ir muzikos autoritetų komplimentų. Metų atlikėja, metų albumas ir metų kūrinys – tai tik keletas apdovanojimų, kurie priklauso Monikai.

Sekstetas „Brave Noises“ – jaunų, novatoriškų ir veržlių atlikėjų komanda, kurianti muziką, neįtelpančią į vieno stiliaus rėmus. Jazz, FreeJazz, Folk, World Music ir Alternative Rock stilių sintezė formuoja nestandartinį ir unikalų atlikėjų kuriamą muzikinį paveikslą. Drąsūs garsai ir ritminiai piešiniai stebina muzikos stilių diversifikacija, kuri tik pabrėžia muzikantų virtuoziškumą bei jų kūrybos originalumą. Nenuostabu, kad neseniai išleistas „Brave Noises“ debiutinis albumas „Between The Dreams“ rado gerbėjų ne vien džiazo ortodoksų pasaulyje.

Jubiliejinį penktą kartą vykstantį „AGATA langų“ renginį šiais metais patikėta vesti jau kartą Prezidento rūmų kieme koncertavusiam Lietuvos teatro ir kino aktoriui, grupės „Liūdni slibinai“ nariui ir TV viktorinos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėjui – D. Vaitiekūnui. Renginį tiesiogiai transliuos televizijos kanalas „LRT Kultūra“.

GALERIJA

  • Prezidentūros kieme – jubiliejinis Tarptautinės muzikos dienos koncertas
  • Prezidentūros kieme – jubiliejinis Tarptautinės muzikos dienos koncertas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS