Šeštadienį nutarusiems planuoti iš anksto – dvi ekskursijos | Diena.lt

ŠEŠTADIENĮ NUTARUSIEMS PLANUOTI IŠ ANKSTO – DVI EKSKURSIJOS

  • 0

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ilgojo maršruto ekskursiją pavieniams asmenims Vilniaus Bernardinų ansamblyje arba po Katedros požemius. 

KAS? Ekskursija katedros požemiuose
KUR? Arkikatedra bazilika, Katedros a. 1
KADA? 15.30 val. 
KIEK? Suaugusiam: 10 Lt, moksleiviui, studentui, senjorui (pateikus pažymėjimą): 5 Lt
APIE! Katedros požemiai buvo Bažnyčiai ir Lietuvos Didžiajai Kunigaikštystei nusipelniusių asmenų laidojimo vieta. Juos laidodavo po katedros grindimis įruoštose kriptose. Vilniaus katedros grindys perklotos daugiau kaip 12 kartų. Pirmosios katedros grindys yra 2,7 m gylyje. Viso po katedra buvo 27 įvairaus gylio ir dydžio kriptos. Iš jų 20 kriptų laidoti žymūs asmenys. Katedros požemiuose buvo laidojami Kęsgailų, Monvydų, Goštautų, Katkevičių, Radvilų, Tiškevičių, Zavišų, Pacų, Valavičių, Bialozarų ir kitų garsių Lietuvos giminių šeimos nariai. Ekskursija Vilniaus katedros požemiuose pavieniams lankytojams organizuojama kiekvieną šeštadienį 15.30 val. Būtina išankstinė registracija tel. 8 5 269 7800, el. p. katedrospozemiai@bpmuziejus.lt

 

KAS? Ekskursijos Bernardinų ansamblyje
KUR? Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčia, Maironio g. 10
KADA? 14.00 val., 16.00 val. 
KIEK? Auka 
APIE! Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į ilgojo maršruto ekskursiją pavieniams asmenims Vilniaus Bernardinų ansamblyje. Apsilankymas vieninteliame Vilniaus senamiestyje geriausiai išlikusiame gotikos kampelyje – Bernardinų ansamblyje – tikimės, paliks neišdildomą prisiminimą. Ekskursijos metu ne tik sužinosite nuo XV a. vid. prasidėjusią Bernardinų istoriją, bet ir turėsite progą išvysti atnaujintas senojo ansamblio erdves bei pajusti iki dabar išlikusią tų laikų dvasią. Pavaikščiosite senojo vienuolyno koridoriais, nusileisite į bažnyčios požemius ir gynybinių bokštelių sraigtiniais laiptais pakilsite į palėpę. O ten išvysite, drįstame sakyti, įspūdingiausią Vilniaus senamiesčio bažnyčių bokštų ir stogelių panoramą! Reikalinga išankstinė registracija telefonu 8 682 40216 arba el. paštu: pranciskonunamai@inbox.lt. Dalyvių skaičius ribotas!

Š. Mažeikos ir A. Ufarto / BFL nuotr. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS