Šilkinio balso savininkė kerus skleis Trakų pilyje | Diena.lt

ŠILKINIO BALSO SAVININKĖ KERUS SKLEIS TRAKŲ PILYJE

  • 0

Rugpjūčio 7 d. Trakų pilyje savo muzikinius kerus paskleis kanadiečių pasididžiavimas – atlikėja Feist. Šilkinio balso savininkė surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse, kurio metu skambės ir naujausio, balandžio pabaigoje išleisto albumo „Pleasure“ kūriniai.

Artistų šeimoje gimusi dainininkė Leslie Feist scenoje – ne naujokė. Indie pop atlikėja per savo karjerą klausytojams dovanojo keturis studijinius albumus.

Feist muziką pasaulis išgirdo dar 1999 m., pasirodžius jos debiutiniam albumui „Monarch“. Šis darbas pristatė ją kaip solo atlikėją, kurios dainas lydi žavesio aura, ir atvėrė kelius naujiems iššūkiams. Prie šio ir kitų albumų prisidėjo garsus kompozitorius, pianistas, „Grammy“ laimėtojas ir ilgametis muzikantės bendražygis Chilly Gonzalesas.

Aksominio balso savininkė su antruoju albumu „Let It Die“ triumfavo dviejose amerikiečių „Grammy“ prilygstantiems Kanados muzikos industrijos apdovanojimų „Juno“ kategorijose – geriausios naujos atlikėjos ir geriausio alternatyvaus roko albumo. „Let It Die“ tapo platininiu Kanadoje ir auksiniu Prancūzijoje.

Feist netrukus persikėlė gyventi į Paryžių, bendradarbiavo su norvegų duetu „Kings of Convenience“ ir žymia prancūzų vokaliste Jane Birkin.

Vis dėlto atlikėjos populiarumo viršūne galima laikyti trečiąjį jos albumą „The Reminder“, kuriam pasirodžius užklupo netikėta pasaulinė šlovė. Prieš dešimtmetį pasirodžiusiame albume skamba ir ligi šiol žinomi hitai „1234“, „I feel it all“ bei „My moon my man“.

Sėkmingiausias šio albumo kūrinys „1234“ iš pradžių buvo skirtas „iPod nano“ reklamai, tačiau netikėtai Amerikoje pakilo į aštuntą vietą, kas tuomet buvo labai neįprasta indie rock žanro muzikai. Žurnalas „Time“ įvardijo šią dainą kaip vieną geriausių dainų, parašytų 2007 m.

Feist gyvenimas po šio albumo tiesiog apsivertė. Roko grupėse užaugusią atlikėją pradėjo garbinti JAV žiniasklaida, dainininkei atsivėrė didžiausios pasaulio scenos, ji buvo nominuota keturiems „Grammy“ apdovanojimams, o jos dainos pradėjo skambėti filmuose ir serialuose.

„The Reminder“ albumas JAV tapo auksinis, pasaulyje parduotas daugiau nei 1 mln. šio albumo kopijų, o „Juno“ apdovanojimuose jis buvo pripažintas Metų albumu ir Metų popalbumu, o daina „1234“ – Metų singlu.

Sugrįžus mūzoms, 2011-aisiais Feist išleido albumą „Metals“, kurį gerai įvertino ir klausytojai, ir kritikai, nors jame dainininkė šiek tiek nutolo nuo ankstesniam albumui būdingo saldumo. 2012 m. „Metals“ gavo svarbų Kanados apdovanojimą „Polaris Music Prize“.

Šiais metais 41-erių atlikėja po ilgos šešerių metų pertraukos grįžta į sceną su naujausiu savo darbu „Pleasure“. Anot daugiau nei du dešimtmečius studijoje ir kelyje praleidusios Leslie Feist, šis tylos laikas buvo skirtas atsikvėpti bei suprasti, ko trūksta jos gyvenime ir muzikoje.

Daugiau žurnalo tekstų rasite www.370.diena.lt ir elektroninėje žurnalo versijoje.

GALERIJA

  • Šilkinio balso savininkė kerus skleis Trakų pilyje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS